CEREMONIAL DE DESPARTIRE
10,40 lei
13,00 lei (-20%)

CEREMONIAL DE DESPARTIRE

CEREMONIAL DE DESPARTIRE
-20%
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 162
Categoria: Non-fiction
Preț: 10,40 lei
13,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

CEREMONIAL DE DESPARTIRE
Noua povestiri cu scriitura fluenta, dovedind mai presus de toate placerea de a povesti. Autorul reuseste sa descopere in banalul cotidian faptul interesant, semnificativ, uneori chiar misterios, dovedind ca miraculosul, misterul, fantasticul apartin si ele realului. Indiferent de persoana la care sunt scrise, prozele din volum sunt niste confesiuni intunecate si tandre. Remarcabil este faptul ca autorul nu se transforma intr-o instanta morala, nu da verdicte si nu persifleaza. Fascicolul de lumina proiectat peste lume este el insusi cutremurat de un fior existential, submers destinelor personajelor.

REVIEW-URI

Rating general
3.7
3 review-uri
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
1
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
Perseverezi in calomnii si insulte la adresa autorului, hidra securista cu multe capete (Cirvieru, Enache, Stupid people si cum mai semnezi). In acest caz, retine ca sintagma ceremonia despartirii e intilnita mai intii la Graham Greene (La drum cu matusa-mea, Edit. Polirom, 2003, p. 125), volum aparut in 1969. Mergind pe firul tau stupid de gindire, reiese ca Simone de Beauvoir a furat titlul de la G.G. Relativ recent, aceeasi sintagma e utilizata si de un cunoscut critic literar... Nu mai insist, sintem in plin absurd. De altfel, si Arghezi a fost indelung calomniat de un poestas de talia ta (uitat sa-i fie pe veci numele!). In fond, tu il ataci pe C. Arcu pe motiv ca s-ar fi luat de artistii adevarati din Suceava, printre care, desigur, te numeri! Isuse Hristoase! Intr-un singur volum ai reusit performanta de a pupa (si pe fata si pe dos) o jumatate din populatia orasului Suceava! Pentru ca fiecare poemas nenorocit poarta o dedicatie, o pupatura in..., cum numai matale matusa stii sa aplici. Te anunt ca multi suceveni s-au adresat unui Consiliu National impotriva Discriminarii, nu stiu exact cum se numeste, pentru ca vor si ei! Eu ma multumesc cu dedicatia din volum, nu-mi mai trebuie altceva. Afirmi despre autorul Ceremonialului... cum ca ar fi bolnav psihic. Prin natura profesiei, sigur a fost supus unor teste de acest fel si n-am auzit sa nu le treaca. Dar de ce nu spui ca mata te-ai pensionat cu ani in urma cu diagnosticul de schizofrenie? Te stie lumea ca pe un cal breaz. Iti place sa minti, sa mistifici si sa dezinformezi. Cum s-a intimplat si cu doamna Constanta Buzea, pina cind aceasta distinsa doamna, de neindoielnica buna credinta, si-a dat seama ce vipera esti. Os de securist, asta esti! E o rusine sa sustii ca fostii colegi de la revista suceveana s-ar fi opus propunerii tale cu medalionul Monica Lovinescu la 80 de ani, o chestie pe care o vinturi mult. Ai reluat recent in presa suceveana treaba asta, de ce nu o lasi macar acum sa se odihneasca in pace, acolo unde este?!! Nu a lasat-o taica-tu atit cit a trait, acum nu o lasi tu sa se odihmeasca! De ce nu spui raspicat ca tatal tau, un notoriu securist, seful securitatii din Suceava, s-a ocupat, culmea, de Operatiunea Eterul, urmarind tocmai scriitorii care aveau legaturi cu postul de radio Europa Libera?!! Cum propui tocmai tu, matusa, o chestie ca asta, chiar nu ai un pic de bun simt??? Esti o rusine si nu vreau sa mai continui acest dialog. In definitiv, nu sint avocatul lui C.A. Daca voi fi nevoit sa revin insa, voi aduce multe alte noutati, te asigur. In paranteza fie spus, l-am atentionat pe Arcu in legatura cu atacul tau infam. Ma enerveaza si tipul asta, pentru ca a ridicat din umeri afirmind ca nu-l intereaseaza si nu are timp de prostii, dar ca ii este mila de tine.
mai mult
1
Volumul de fata, realmente stupid, ca mai tot ce scrie flamandul "geniu" dornic de faima, este ilizibil, amatorist, rural. Plagiatul dupa titlul romanului scris de Madame de Beauvoir este evident. Iar un plagiat este un plagiat. Acest lucru il stie orice autor serios, poate ca si autorul cartuliei de fata. Desi isi asuma o gandire cupida, murdara, un limbaj public pervers (traducand si ipostaziind un caracter maladiv si o personalitate epileptoida )... Acuma, sa fim seriosi, nu e chiar o tragedie sa plagiezi in Romania, unde majoritatea plagiaza, unde un relativism pagubos si un diletantism ca la carte ruineaza excelenta catre care tind autenticele valori. A te alatura plevustii scremut plagiatoare, a-ti plati criticii laudatori pentru a te cocota in topul vanitatii, a denigra oamenii onesti din bransa artistica, toate aceste arme fac parte din arsenalul cu care cei fara scrupule, dar cu bani si proptele politice isi croiesc destine literare in vremuri ca cele de azi, cand totul se cumpara si se vinde, inclusiv Justitia si omerta laudatorilor din US. Din fericire pentru Romania, o generatie noua, de tineri universitari competenti in stiinta literaturii, filosofie si arta scriiturii, ca si o generatie de constiinte artistice veritabile, isi fac loc in prim-planul culturii romane, maturand din calea lor mizerabilele exemplare de veleitari grafomani comunisti, cu nivel de camin cultural satesc dar cu pretentii de academie occidentala. Confruntarea cu spiritul critic este proba de foc a modernitatii.
mai mult
5
Tu esti, Ornela? Ai iesit din paginile cartii lui Constantin Arcu pentru ca sa musti mina ce ti-a dat viata? Glumesc, tu esti o secatura securista autentica, nu peresonaj literar. Dar de ce semnnezi ba Daniel Enache, ba Dani Enache, Cirvieru si nu mai stiu cum? Poti sa te ascunzi cum vrei, rautatea te da de gol. Un critic literar adevarat judeca volumul, nu injuriaza autorul, cum procedezi tu. Dar pentru tine minciuna, manipularea, calomnia si insulta sint arme la care exersezi zilnic. Intocmai ca la pian. Trebuie sa fii serios de rea-credinta pentru a alatura cele doua titluri. La madame de Beauvoire, adio are sensul de "adio, dar ramin cu tine". De altfel, e si la plural. Cu totul altul este sensul cuvintului despartire la C.A., nu vad nici o legatura. Dar e in firea ta sa murdaresti totul in jur.

Titluri de același autor

29,71 lei
34,95 lei (-14,99%)
Created in 0.1163 sec