Cheia longevitatii

Cheia longevitatii
-15%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Altele
Preț: 29,75 lei
35,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cheia longevitatii de Mihai Alin Scarlat. Prezenta lucrare este cea mai buna din tot ce se afla astazi in literatura stiintifica, ea constituindu-se intr-un veritabil indrumar de educare si autoeducare personala... De buna seama omul trebuie sa dea dovada de rabdare si cumpatare in a intelege si a detine tainele vietii cat mai indelungate. Recomand cu caldura lectura acestei carti.

Prof. Dr. Constantin PARVU

Desigur tainele longevitatii au fost descoperite mai recent, ca urmare a unor progrese remarcabile realizate in biochimia umana si vegetala, a biologiei celulare si moleculare, a fiziologiei si fiziopatologiei, a patologiei umane in general, dar si a geneticii medicale, a bioecologiei, eredopatologiei si chimiei mediului.

Toate acestea au permis enuntarea unor noi ipoteze, unele confirmate de studii multidisciplinare, conform carora anumiti factori de nutritie, mediu, comportament s. a. sunt implicati in determinarea duratei si calitatii vietii umane.

Astfel parca ni se trezesc anumite regrete ca nu am avut cunostintele necesare inca din tinerete pentru a evita impactul negativ al acestora asupra vietii si longevitatii si parca am vrea sa ne mai nastem inca o data pentru a lua cele mai potrivite masuri de nutritie si comportament. Mircea Tamas

Vorbind de statutul omului care nu mai este la prima tinerete sa avem in vedere indemnul pe care-l face Maica Tereza de Calcutta:„Nu te pierde printre fotografii ingalbenite de timp… fa astfel ca in loc de mila, sa impui respect, cand nu mai poti sa mergi ia bastonul, insa nu te opri niciodata…”.

In raspunsurile celor 10 centenari intervievati pentru a explica secretele varstei lor, vom gasi: evitarea alcoolului, cei 100 pasi dupa fiecare masa, mancarea simpla vegetala, respira aer proaspat, cumpatat la toate, devreme in pat devreme sculat si, mai ales, sa fii vesel toata ziua.

CUPRINS:

Prefata

Cheia longevitatii– un context al vietii.
Nutritia.
Detoxifierea organismului.
Somnul si importanta lui.
Activitatea fizica si masajul.
Antioxidantii si radicalii liberi.
Sistemul imunitar si imbatranirea.
Pastrarea memoriei, sanatatii si integritatii mentale.
Sistemul endocrin si imbatranirea.
Importanta vietii sexuale si afective in procesul de imbatranire.
Mintea mai puternica decat orice.
Cum sa ne pastram pielea sanatoasa si frumoasa.
Stresul, cat este de daunator pentru longevitate.

Concluzii generale.
Anexe.

Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 432
Vezi și alte cărți: Cheia

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1338 sec