Chinolone antibacteriene - evolutie si perspective de dezvoltare

Chinolone antibacteriene - evolutie si perspective de dezvoltare
-8%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 31,88 lei
34,65 lei (-7,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In etapa actuala a cunoasterii stau la dispozitia cercetatorilor mijloace extrem de sofisticate, performante atat incercetarea  si prospectarea medicamentelor, cat si in investigarea cea mai intima a comportarii unor farmaconi  compusi chimici noi - In mediul biologic. Avem in fata opera a doua autoare, specialisti autentici ai domeniului, un material de exceptie, cu o derulare a evolutiei unei grupe de substante medicamentoase pe parcursul unei jumatati de secol, a derivatilor de chinolona, compusi cu un mecanism de actiune specific. Chinolonele antibacteriene - o grupa de compusi cu un ritm de dezvoltare dinamic, cu mai multe generatii se numara astazi printre medicamentele antibacteriene cele mai utilizate si apreciate.

Autoarele acestei lucrari s-au angajat sa rezolve o problema extrem de dificila deoarece si-au propus sa prezinte acest domeniu din perspectiva tuturor aspectelor posibile, de ordin fizico-chimic, biologic, terapeutic. Realizarea acestui deziderat a fost garantata de studierea unui material bibliografic imens, la zi, exhaustiv pentru acest domeniu, cuplata cu experienta proprie, originala, concreta si valoroasa in privinta zompusilor din aceasta grupa structurala. Toate aceste aspecte garanteaza caracterul inedit, nivelul stiintific ridicat al lucrarii, impartasind astfel o serie de cunostinte si date utile cu specialistii medicamentului.
 
Bogatia cunostintelor din acest volum creeaza chiar senzatia ca zomplexitotea materialului depaseste paginatia reala. Din multitudinea luxurianta a cetelor se creeaza o perspectiva larga in directia problemelor de structura, consecintelor farmacologice ale modelarii structurii, sintezelor specifice, metodelo analitice moderne (cromatografice, electroforetice, spectrale),
farmacologiei compusilor cu interpretarea relatiilor structura chimica - activitate, utilizarea terapeutica in medicina umana si in cea veterinara, inclusiv cu prezentarea  compusilor aficinali in farmacopei si a produselor farmaceutice inregistrate in prezent in Romania.

Avand In vedere caracterul de ligand al derivatilor de chinolona se abordeaza si problema complecsilor metalici ai acestora, in unele cazuri constatand un sinergism  in actiune, fiind insa cunoscute si situatii de interactiuni nedorite cu cationii metalici in caz de administrare concomitenta a compusilor chinolonici.

Chinolonele antibacteriene, o grupa de compusi cu un ritm de dezvoltare dinamic, cu mai multe generatii, se numara astazi printre medicamentele antibacteriene cele mai utilizate si apreciate. In aceasta lucrare sintetica, de un nivel stiintific ridicat, rezultat al unor eforturi laudabile prin prezentarea complexa, la zi, a derivatilor chinolonici, autoarele s-au angajat sa rezolve o problema extrem de dificila, deoarece si-au propus sa prezinte acest domeniu din perspectiva tuturor aspectelor posibile, de ordin fizico-chimic, biologic, terapeutic.

Avand la baza o vasta documentare bibliografica, lucrarea reprezinta o sursa de documentare de mare utilitate, destinata atat cercetatorilor, specialistilor din domeniul medical – medici, farmacisti, chimstilor, cat si rezidentilor, doctoranzilor, studentilor in medicina, farmacie, chimie, creionand in acelasi timp tendinte si noi directii de dezvoltare in domeniul cercetarii medicamentelor.

Cuprins: Caracterizarea generala a chinolonelor antibacteriene. Utilizarea chinolonelor antibacteriene in terapie. Relatii structura chimica – activitate biologica. Strategii de dezvoltare a derivatilor chinolonici antibacterieni prin complexarea cu metale. Metode moderne de analiza a derivatilor chinolonici. Poluarea mediului cu chinolone antibacteriene.

Adresabilitate: Farmacisti, farmacologi, cercetatori in domeniul medicamentelor, medici, rezidenti, studenti, doctoranzi.

Nr. de pagini: 314
Anul aparitiei: 2014
Autori: Aura Rusu, Valentina Uivarosi
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1540 sec