Civilizaţia Tisa
10,80 lei
12,00 lei (-10%)

Civilizaţia Tisa

Civilizaţia Tisa
-10%
Preț: 10,80 lei
12,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
ISBN: 973-85043-2-5
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 178
Format: 14x20

DESCRIERE

Civilizaţia Tisa.

"Datorită influenţei factorilor de mediu asupra omului străvechi, asupra ritmurilor de dezvoltare a capacităţilor psiho-fizice ale acestuia, Spaţiul Carpatic a fost cea dintâi entitate închegată pe baza interrelaţiilor primare, a fost nucleul Europei Vechi.
În Spaţiul Carpatic, peste multe culturi suprapuse de-a lungul mileniilor s-au ridicat şapte civilizaţii reprezentative: Cucuteni, Gumelniţa, Hamangia, Petreşti, Porţile de Fier, Tisa, Vădastra.
Civilizaţia Tisa, a doua ca întindere după civilizaţia Cucuteni, a fiinţat în bazinele hidrografice ale Someşului, Crişurilor şi Tisei. De pe versantul ves-tic al Carpaţilor Apuseni până la luncile de confluenţă ale râurilor amintite, culturi precum Criş, apoi Sălcuţa, Suciu de Sus, Otomani, s.a., au creat valori de temei trainic pentru o civilizaţie cuprinzătoare şi reprezentativă în aceste ţinuturi."

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.066 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.