Civilizatiile antice (Viata de zi cu zi a oamenilor)

Civilizatiile antice (Viata de zi cu zi a oamenilor)
-10%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Cultura generala
Preț: 17,91 lei
19,90 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Viata de zi cu zi a oamenilor Colectie coordonata de Pierre Miquel, professor emerit la Sorbona. Patrunde in viata egiptenilor, a grecilor si a romanilor cu ajutorul unor minunate reconstituiri istorice ilustrate si descopera toate detaliile traiului lor de zi cu zi.

Cu volumele din Viata privata a oamenilor vei putea reface cursul istoriei omenirii si vei intra in posesia unei bogate si valoroase colectii. Studiul istoriei a insemnat multa vreme pentru copiii nostri invatarea unei suite cronologice a faptelor de exceptie ale marilor oameni, la care se adauga descrierea bataliilor. Trecutul era in general eroic.

Memoria oamenilor, redusa la aceste evenimente, nu exprima decat o succesiune de domnii si de carmuri, de razboaie si de revolutii. Iata de ce, la originea aceste colectii"Viata de zi cu zi/Viata privata a oamenilor", s-a aflat dorinta care anima echipa creatore: aceea de a arata cum istoria populatiilor in viata lor intima si colectiva putea suscita si un altfel de interes, ba chiar curiozitate, satisfacand imaginatia copiilor.

Faptul de a sti ca romanii erau pasionati dupa jocurile de circ, ca egiptenii practicau chirurgia, ca grecii au construit cetatea ni se va parea esential, mai stimulator probabil pentru mintile tinere de astazi decat faptele eroice individuale ale personalitatilor acestei lumi.

Format: A4 atipic

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1482 sec