Claudia Salceanu, Fundamentele evaluarii si masurarii psihologice

Claudia Salceanu, Fundamentele evaluarii si masurarii psihologice
-12%
Preț: 27,72 lei
31,50 lei (-12%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cunoasterea factorilor psihologici, cu relevanta pentru desfasurarea diverselor forme de activitate umana este un act complex de evaluare ce implica o multitudine de demersuri.


Psihodiagnoza este o modalitate de cunoastere si evaluare a persoanei concrete, evaluare care se refera la diferitele caracteristici psihice, de natura cognitiva, conativa si atitudinala, precum si la personalitatea in ansamblul ei. Examenul psihologic, in care isi gaseste concretizarea activitatea de diagnoza psihica, evalueaza nivelul de dezvoltare al unor procese, activitati si insusiri psihice, gradul lor de declin si deteriorare, precum si rezervele compensatorii de care dispune persoana, pentru contracararea acestor deficite.


Volumul de fata se adreseaza in primul rand studentilor de la specializarile Psihologie si Psihopedagogie speciala, viitori practicieni care sunt formati in departamentele de psihologie in cadrul diferitelor institutii de invatamant superior, dar sunt vizati si psihologii practicieni, deci cei care se folosesc de instrumentarul psihodiagnostic, urmarind atat scopuri diagnostice, cat si prognostice.
Prezentul volum isi propune sa ofere cititorilor o sinteza teoretica a celor mai importante aspecte legate de metodele utilizate in diagnoza psihica.

Cuprins:

Capitolul I. Locul si rolul psihodiagnozei in cadrul stiintei si practicii psihologice
Capitolul II. Metode nepsihometrice utilizate in psihodiagnostic
Capitolul III. Metodele psihometrice
Capitolul IV. Abordarea madurarii in psihodiagnoza
Capitolul V. Construirea si experimentarea testelor. Teorii privitoare la constructia testelor psihologice
Capitolul VI. Aspecte ale interpretatrii rezultatelor obtinute la test. Etalonarea testelor psihologice.


Anul aparitiei: 2016
Format: 14. 5X20 cm
Nr. pagini: 178

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.071 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.