Codul civil. Actualizat la 1.08.2016 - Cod 614

Codul civil. Actualizat la 1.08.2016 - Cod 614
-20%
Preț: 19,92 lei
24,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 600
Categoria: Cod

DESCRIERE

Aparitia unei noi editii a lucrarii a fost determinata de modificarea Codului civil si a Legii de punere in aplicare prin O.U.G. nr. 1/2016 pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, precum si a unor acte normative conexe, in privinta vanzarii bunurilor ipotecate si competenta judecatoriei la incuviintarea executarii ipotecii mobiliare prin vanzarea bunului ipotecat prevazuta la art. 2445 din Codul civil.
Culegerea cuprinde si ultimele modificari aduse prin hotararile prealabile si recursurile in interesul legii pronuntate in materie civila de catre ICCJ privind, printre altele:

  - neincluderea echivalentului valoric al normei de hrana a personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala in totalul veniturilor nete lunare in raport de care se stabileste pensia de intretinere datorata de catre parinte copilului;

  -  imposibilitatea executarii in natura a promisiunii de vanzare sub forma pronuntarii unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract de vanzare pentru intregul bun, in lipsa acordului celorlalti coproprietari, in situatia in care promitentul vanzator a promis vanzarea intregului imobil;
  -  tinerea autorului faptei sa raspunda numai pentru partea de prejudiciu pe care a pricinuit-o in cazul in care victima prejudiciului a contribuit si ea cu vinovatie la cauzarea ori la marirea prejudiciului sau nu l-a evitat, in tot sau in parte, desi putea sa o faca;

    posibilitatea exclusiva a victimei infractiunii, care a suferit un prejudiciu, de a obtine o despagubire pentru restrangerea posibilitatilor de viata familiala si sociala, intr-o cauza penala avand ca obiect o infractiune de vatamare corporala din culpa.

Din cuprins

    Noul Cod civil
    Extras din Legea nr. 71/2011, incluzand dispozitii tranzitorii, de punere in aplicare si finale
    Index alfabetic

Puncte forte

    dispozitii de punere in aplicare si tranzitorii inserate direct sub articolele din Cod la care se refera
    recursurile in interesul legii si hotararile prealabile pronuntate de ICCJ
    index alfabetic detaliat
    istoricul actelor normative

Despre coordonator

Prof. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias este decanul al Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti si titular al cursurilor de Drept civil. Drepturile reale, Drept civil. Teoria obligatiilor si Dreptul familiei. Este cadru didactic asociat al Colegiului juridic franco-roman, Universitatea din Bucuresti si profesor invitat la mai multe universitati, printre care: Universitatea Paris I„Panthéon - Sorbonne”, Universitatea din Poitiers, Universitatea Bordeaux IV„Montesquieu”, Universtitatea Sao Paulo, Universitatea Louvain-La-Neuve, Belgia.

Nr. de pagini : 600
Anul aparitiei : 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.061 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.