Codul lui Michelangelo (Mesajele secrete ale Capelei Sixtine)

Codul lui Michelangelo (Mesajele secrete ale Capelei Sixtine)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Personalitati
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Codul lui Michelangelo (Mesajele secrete ale Capelei Sixtine). Cu cinci sute de ani in urma, Michelangelo incepea lucrul la cea care avea sa devina cea mai faimoasa opera de arta a lumii crestine: pictura tavanului Capelei Sixtine.
Lucrarea de fata prezinta fascinanta poveste a felului in care artistul a inserat mesaje in opera sa, pentru a schimba represiva Biserica Romana Crestina din timpul sau.
In paginile ei, autorii propun o uimitoare cheie de intelegere a acestei opere de arta. Intentia lor nu este sa ofere publicului o fictiune bazata pe speculatie, ci o demostratie integrala privind sensurile si mesajele ascunse aici.
Argumentatia este construita in jurul unei idei ce pare sa fie, dupa spusele autorilor,„incredibil de adevarata”. Asfel, Michelangelo pare sa fi folosit un limbaj secret, incorporat in opera, exprimand mesajul mistic al iubirii universale, conform invataturilor biblice originale, in contradictie cu intoleranta Bisericii timpului sau, dar mai potrivit timpului nostru, prin apelul la reconcilierea dintre ratiune si credinta, dintre Biblia evreiasca si Noul Testament.
Autorii isi propun in aceasi timp sa indeparteze prejudecatile, cenzura si ignoranta care au impus timp de secole o perceptie canonizata si ambigua a picturilor de pe tavanul Capelei Sixtine.
Cartea se adreseaza in primul rand marelui public care va fi fascinat de revelatiile propuse de noua„lectura” a Capelei Sixtine.
De ce oare l-a pus Michelagelo pe Dumnezeu in interiorul unui creier? De ce sarpele din Eden are arme? De ce in Arborele Cunoasterii este un smochi si nu un mar?
Sistemul de semne si semnificatiile acestora descifrate de cei doi autori nu sunt artificiale, ci, prin forta argumentelor, reale.
Mesajele ascunse ale creatiei lui Michelangelo, evidentiate in aceasta carte, au ca finalitate reconcilierea celor doua religii monoteiste: crestina si iudaica.
Este incredibil cum Capela Sixtina, decorata de Michelangelo, poate scoate la iveala secrete de o asemenea magnitudine. Si totusi, este adevarat!
Aceasta carte, cu surprinzatoare dezvaluiri, construita pe o demonstratie plina de eruditie, intr-o expunere lucida, este, mai presus de toate, o lectura irezistibila.

Nr. pagini: 332
Anul aparitiei: 2009
Autori: Benjamin Blech& Roy Doliner Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos: Codul lui Michelangelo (Mesajele secrete ale Capelei Sixtine)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Personalitati

Created in 0.1612 sec