Colectia Orhan Pamuk. Cartile de Nobel

Colectia Orhan Pamuk. Cartile de Nobel
-20%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Colectii
Preț: 91,20 lei
114,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Colectia Orhan Pamuk. Cartile de Nobel.

Colectia cuprinde urmatoarele patru carti:

1. Cartea neagra
2. Fortareata alba
3. Ma numesc Rosu
4. Viata cea noua

Descriere - Cartea neagra.

Un tanar avocat pornit in cautarea sotiei sale disparute patrunde pe nesimtite in cotloanele tulburi ale istoriei moderne a Turciei, dar si ale propriei vieti, parcurgand treptele unei initieri halucinante, care oscileaza intre realitate si fictiune... Urmeaza un lung periplu printr-un Istanbul suprarealist, coplesit de istorie si de troiene, o poveste plina de mister si melancolie, cu personaje care apar si dispar, lasandu-si in urma tainele, intr-o lume labirintica si nelinistitoare, faurita din visuri imposibile si din cosmaruri staruitoare...
Fiecare poveste adaposteste o alta poveste, intr-o inlantuire fara sfarsit in care se impletesc trecutul si prezentul, identitatea si memoria, dragostea si uitarea, viata si moartea…
Un autentic arabesc pamukian, intesat cu asasinate, piste false, aluzii la filme turcesti si americane, digresiuni pe tema misticii islamice, a descifrarii simbolisticii de pe chipurile umane si a mestesugului confectionarii de manechine.

"Capodopera lui Pamuk."
Times Lite­rary Supplement
"Un roman extraordinar, incitant."
The Nation
"O epopee nationala moderna, plina de ingeniozitate si… exuberanta."
Sunday Times
"Un vartej fascinant, dificil si misterios. O energie inepuizabila…"
Lire


Orhan Pamuk (n. 1952) este cel mai cunoscut si, totodata, cel mai con­troversat scriitor turc contemporan, asumat de intreaga Europa ca una dintre cele mai va­lo­roase si originale voci ale ultimilor ani. Nascut la Istanbul, Pamuk a urmat studii de arhitec­tura la Universitatea Tehnica din orasul natal, aban­donate ulterior; in 1976 a absolvit Insti­tu­tul de Jurnalistica al aceleiasi universitati. Din 1974 s-a consacrat aproape in intregime scri­sului, dupa ce, o vreme, cochetase cu pictura.
Opera sa, elogiata cu entuziasm de critici si tra­dusa in peste 40 de limbi, cuprinde romane - printre care Beyaz Kale (Fortareata alba, 1985), Kara Kitap (Cartea neagra, 1990), Yeni Hayat (Viata cea noua, 1994), Benim Adim Karmazi (Ma numesc Rosu, 1998), Kar (Za­pa­da, 2002) - si un volum de memorii dedi­cat Istanbulului. Recunoasterea internationala s-a concretizat si intr-o pleiada de premii presti­gioase, precum: The Independent Award for Foreign Fiction, Prix de la Découverte Européenne, Prix du Meilleur Livre Étranger, International Impac Dublin Literary Award, Prix Médicis Étranger, Friedenspreis s.a. In 2006 i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatura.

"O noua stea s-a ivit la Rasarit: Orhan Pamuk."
The New York Times Book Review

Descriere - Fortareata alba.

O miraculoasa poveste despre portrete in oglinda, sosii si rataciri funambulesti prin la­birinturile destinului, la sfarsit de secol XVII, in plina criza a Imperiului Otoman.
Doua orase fabuloase - Venetia si Istanbu­lul -, doua lumi in dialog - Occidentul si Orientul - si doua personaje bizare, de o asemanare uluitoare - un erudit venetian, capturat de corsari si vandut in robie, si un turc straniu, cunoscut sub numele de Hogea (ŤInvatatorulť), isi intersecteaza si negociaza universurile intr-un misterios joc al dile­me­lor identitare.
"Orhan Pamuk si-a castigat dreptul de a fi comparat cu Jorge Luis Borges si Italo Calvino, amandoi veghind asupra acestui roman ca niste ingeri pazitori…
Fortareata alba este unul dintre acele rare romane ce reusesc sa zamisleasca o lume in sine, completa, de o stralucire aparte… Pamuk este un povestitor inzestrat cu pasiunea si vi­goarea narativa a unei Seherezade."
New York Times
"Rafinat si original… Comparatiile cu Kafka si Calvino nu sunt o exagerare… gravitatea, finetea si subtilitatea acestora razbat la fie­care pagina."
The Independent
Romanul Fortareata alba a fost distins cu Independent Foreign Fiction Prize, 1990

Descriere - Ma numesc Rosu.

Un Istanbul nelinistit si crepuscular la sfarsit de epoca otomana... Pe malurile Bosforului, lumea fascinanta a miniaturistilor bantuita de crime misterioase... Un roman coborat dintr-un covor oriental, demn de O mie si una de nopti... O fantezie, un puzzle filozofic la limita dintre Occident si Orient...

"Fabulos, uluitor, incitant… Un roman minunat, fantezist, patimas si maiestuos, exotic la modul cel mai original si mai captivant cu putinta. Orhan Pamuk este, incontestabil, un mare romancier."
Philip Hensher, The Scotsman

"Impletirea intrigii umane cu cea filozofica este foarte asemanatoare cu Numele trandafirului, asa cum asemanatoare sunt si inceputul lent, dens, precum si acumularea inexorabila a faptelor… Dar, in opinia mea, romanul lui Pamuk este de departe cel mai bun… Mai mult decat orice alta carte care imi vine in minte, el nu surprinde numai contradictiile Istanbulului de ieri si de azi, ci si frumusetea sa extraordinara, atemporala. Este aproape desavarsit… Nu-i lipseste decat Premiul Nobel."
Maureen Freely, New Statesman

Distinctii:
Premiul Nobel - Literatura 2006
International IMPAC Dublin Literary Award, 2003
Prix du Meilleur Livre Étranger, 2002
Premio Grinzane Cavour, 2002

Orhan Pamuk (n. 1952) este cel mai cunoscut si, totodata, cel mai controversat scriitor turc contemporan, asumat de intreaga Europa ca una dintre cele mai valoroase si originale voci ale ultimilor ani. Nascut la Istanbul, Pamuk a urmat studii de arhitectura la Universitatea Tehnica din orasul natal, abandonate ulterior; in 1976 a absolvit Institutul de Jurnalistica al aceleiasi universitati. Din 1974 s-a consacrat aproape in intregime scrisului, dupa ce, o vreme, cochetase cu pictura.
Opera sa, elogiata cu entuziasm de critici si tradusa in peste 40 de limbi, cuprinde romane - printre care Beyaz Kale (Fortareata alba, 1985), Kara Kitap (Cartea neagra, 1990), Yeni Hayat (Viata cea noua, 1994), Benim Adim Kirmizi (Ma numesc Rosu, 1998), Kar (Zapada, 2002) - si un volum de memorii dedicat Istanbulului. Recunoasterea internationala s-a concretizat si intr-o pleiada de premii prestigioase, precum: The Independent Award for Foreign Fiction, Prix de la Découverte Européenne, Prix du Meilleur Livre Étranger, International Impac Dublin Literary Award, Prix Médicis Étranger, Friedenspreis si multe altele.

"O noua stea s-a ivit la Rasarit: Orhan Pamuk.”
The New York Times Book Review

Descriere - Viata cea noua.

Intr-o zi am citit o carte si intreaga mea viata s-a schimbat." - fraza de debut a Vietii celei noi (romanul cu reputatia celei mai rapid vandute carti din istoria Turciei) deschide poarta unui periplu romanesc halucinant, parte thriller intelectualist, parte poveste de dragoste, ce ne conduce spre tainele vietii si ale mortii.
Prins intre enigmatice conspiratii bizantine si texte de un magnetism hipnotic, tanarul student Osman strabate neobosit drumurile primejdioase din stepele Anatoliei - un univers bizar, bantuit de vieti spulberate, autobuze demente, oameni osteniti, incaperi paraginite, panouri de publicitate coscovite, litere sterse, stafii... In aventura sa picaresca, eroul cunoaste, rand pe rand, dragostea, initierea, dar si moartea, traieste iluziile si deziluziile Turciei moderne. Viata cea noua, cartea fascinanta, detinatoare de taine, se vadeste a fi himera necesara, ce transfigureaza existentele si confera lumii aureola inegalabila a visului. Visul ca viata, dincolo de fruntariile constrangatoare ale timpului.
O meditatie despre Carte si rosturile ei, despre realitate si fictiune, despre destin si intamplare, despre metamorfozele sinelui si identitatile noastre schimbatoare.

Un roman halucinant si straniu... ce navigheaza de la saradele intelectualiste borgesiene catre lirismul mirific al lui Gabriel García Márquez." Wall Street Journal

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

20,00 lei
25,00 lei (-20%)
30,40 lei
38,00 lei (-20%)
30,40 lei
38,00 lei (-20%)
31,20 lei
39,00 lei (-20%)
40,59 lei
49,50 lei (-18%)
36,86 lei
44,95 lei (-18%)
24,56 lei
29,95 lei (-18%)
3275,90 lei
3995,00 lei (-18%)
Created in 0.2801 sec