Colectia Rudolf Steiner - 4 Volume. Conferintele de la: Munchen, Hamburg, Kassel

Colectia Rudolf Steiner - 4 Volume. Conferintele de la: Munchen, Hamburg, Kassel
Preț: 42,51 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Colectii

DESCRIERE

Colectia Rudolf Steiner - 4 Volume. Conferintele de la: Munchen (1907), Hamburg (1908), Kassel (1909). Setul ,,Rudolf Steiner" contine urmatoarele lucrari: 1.Evanghelia dupa Matei 2.Evanghelia dupa Ioan Vol.1 3.Evanghelia dupa Ioan Vol.2 4.Teosofia rosicrucienilor Evanghelia dupa Ioan 1 .


Nr. pag 207
Cuprins:
Doctrina Logosului
Esoterismul Crestin
Misiunea Pamantului
Invierea lui Lazar
Cele sapte grade de initiere. Primele minuni
,, Eu Sunt”
Msterul de pe Golgota
Evolutia omeneasca in raport cu Principiul Hristil
Profetiile si aparitia Crestinismului
Efectul impulsului lui Hristos in sanul omenirii
Initierea Crestina
Natura Fecioarei Sofia si a Sfantului-Spirit
Evanghelia dupa Ioan


Nr. pag 217

Crestinii Ioaniti– trezirea si avantul Evului din om si din omenire.
Istoria spirituala vie. Ghizii omenirii– Cuvantul creator.
Metamorfozele Pamantului. Prototipurile spirituale  si copiile lor. Slujitorii Cuvantului.
Entitatile ierarhiilor sistemului nostru solar si regnurile naturii.
Evolutia omeneasca in cursul incarnarilor pamantului. Imparatia  spiritelor luciferice si ahrimanice si cea  a fiintelor spirituale divine.
Oracolele atlanteene. Locuri de initiere din perioada postatlanteeana. Botezul in Iordan.
Botezul cu apa. Botezul cu foc si cu spirit.
Misteriile initiatice si raporturile lor cu cei patru evanghelisti. Trezirea prin Hristos-Iisus.
Alcatuirea artistica a Evangheliei sfantului Ioan Intensi-ficarea progresiva a fortelor
utilizate pentru minuni.
Ce s-a intamplat la botezul lui Ioan? Stapanirea lui Hristos asupra legilor sistemului osos si triumful Lui asupra mortii.
Armoniosul echilibru dat fortelor interioare ale omului de Hristos. Raporturile Misteriilor cu Oracolele si cu Evangheliile.
Cum a secat vechiul izvor de intelepciune si cum a fost el reinoit de Hristos.
 Ce inseamna Misterul de pe Golgota pentru evolutia omeneasca pe Pamant.
Sensul cosmic al ministerului de pe Golgota. Moartea invinsa prin neutralizarea influentelorluciferice si ahrimanice. Moartea purtatoare de viata. Primul impuls dat Pamantului nostru pentru transformarea lui in soare. Radierea fortei lui Hristos in corpul eteric omenesc. Actiunea luminii hristice si reflectarea ei in jurul Pamantului sub forma sferei spirituale. Sfantul Spirit.
Pamantul, corpul Lui Hristos si noul centru de lumina. Cina, preludiu al unirii mistice cu Hristos. Sfantul Pavel, vestitorul lui Hristos spiritual viu. Cele sapte grade de initiere hristica. Moartea, germene al Eului vesnic. Cunoasterea spiritului este focul vietii
Evanghelia dupa Matei


Nr. pag 295
Prezentare:
,, Continutul acestor comunicari era destinat a fi numai spus prin viu graisi nu spre a fi tiparit. Insa nu este niciunde spus ceva ce n-ar fi pina in cel mai mic amanunt rezultatul cel mai pur al Antroposofiei aflate in curs de constituire. Cititorul acestor tiparituri le poate considera in cel mai deplin inteles al cuvantului a fi tocmai ceea ce are de spus Antroposofia. De aceea s-a si putut porni fara nici un fel de ezitare de la consensul general, ca aceste imprimari sa fie difuzate numai in cercul membrilor Asociatiei  antroposofice. De altfel, trebuie acceptat si faptul ca in notele luate la conferinte si revizuite de mine, s-au putut strecura si unele eroi de stenografiere.


Teosofa  Rosicrucienilor


Nr.pag 207
Prezentare:
Nu se recunoaste capacitatea de a judeca continutul unei asfel de publicatii private decat celui care indeplineste conditiile prealabile pentru o asemenea judecata. Pentru cea mai mare parte a acestor publicatii se potriveste conditia cunoasterii cel putin a invatamantului antroposofic, asa cum decurge din comunicarile ce provindin lumea spiritului .
Vezi și alte cărți: Rudolf, Steiner

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.