COMANDA SI REGLAREA LOCOMOTIVELOR CU MOTOARE DE TRACTIUNE ASINCRONE

COMANDA SI REGLAREA LOCOMOTIVELOR CU MOTOARE DE TRACTIUNE ASINCRONE
-25%
Preț: 20,36 lei
27,14 lei (-24,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-684-470-6
Editura:
Pagini: 360
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Descriere:

Tratat de nivel universitar, lucrarea este rezultatul cercetarilor stiintifice avansate realizate de cei doi autori in domeniul transporturilor feroviare - Dumitru Mihailescu (n. 1940), doctor inginer in locomotive si tractiunea trenurilor, cercetator stiintific, timp de 28 de ani, al Institutului de Studii si Cercetari Cai Ferate din Bucuresti, autor a peste 230 de studii si cercetari in locomotive si in compatibilitatea electromagnetica feroviara, colaborator al unor organisme tehnice internationale, UICF, ORE si OCCF, pentru elaborarea unor norme europene in domeniu, detinator a mai multe functii de conducere in cadrul Centralei CFR, ca sef de proiect, consiler tehnic sau director general al Centrului de Perfectionare si Calificare al CFR, si Vasile Tulbure (n. 1950), inginer, director general al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa, colaborator al organismului international UICF, OCCF din Estul si Centrul Europei si Asiei, cu contributii insemnate in realizarea transportului feroviar international intre Europa si Asia cu feribotul, semnatar, in periodicele de specialitate, din tara si din strainatate, a unor aprofundate studii si cercetari in domeniul transmisiilor electrice in curent alternativ cu motoare de tractiune asincrone si initiator, in tara noastra, al studiului comenzii si controlului vectorial al motorului de tractiune asincron -, circumscrise atentiei politico-tehnico-economice care trebuie acordate intensitatii transportului de persoane si marfa, sigurantei circulatiei trenurilor si respectarii graficului acesteia.
Lucrarea - dedicata studentilor anilor terminali si cadrelor didactice din invatamantul universitar, specialistilor din cercetare si proiectare, productie si exploatare feroviara - subliniaza, in mod unitar si directionat, pe fondul lacunar al literaturii de profil din tara noastra, ca si pe incidenta teoriei fazorilor spatiali (cu aplicatii la metodele de control vectorial al motorului de curent alternativ pentru tractiunea feroviara) impactul tehnicii si tehnologiei controlului vectorial al motoarelor asincrone de tractiune (controlul orientat dupa camp). Volumul exceleaza, de asemenea, in atentia acordata de autori metodelor de calcul si de determinare ale caracteristicilor de tractiune ale locomotivelor, un aspect-liant teoretico-practic.
Cuprins: Lista de termeni; Principii de comanda si reglare; Studiul motorului asincron de tractiune; Convertoare de tensiune - redresoare; Convertoare de frecventa - invertoare; Convertoare de tensiune-frecventa. Cicloconvertor; Reglarea si controlul vectorial ale motorului asincron de tractiune; Regimuri economice. Sisteme autoregulatoare in tractiunea Diesel; Metoda de determinare a caracteristicilor de tractiune; Metoda de calcul pentru determinarea parametrilor si caracteristicilor motorului asincron si locomotivelor electrice in regim de tractiune; Franarea electrodinamica a locomotivelor cu motoare de tractiune asincrone; Sisteme de comanda vectoriala si reglare automata a locomotivelor cu motoare asincrone in regim de tractiune si in regim electrodinamic de franare; Compatibilitate electrica si electromagnetica feroviara; Indici de performanta in tractiunea feroviara; Bibliografie.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.090 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.