Comentarii la legenda mesterului Manole

Comentarii la legenda mesterului Manole
-18%
ISBN: 973-50-0591-3
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 144
Categoria: Carti diverse
Preț: 9,02 lei
11,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Descriere:

In Balada Mesterului Manole, legenda si-a realizat destinul artistic. [...] Balada are si alte bogatii pentru a merita admiratia noastra. Ea nu e numai superioara din punctul de vedere al echilibrului si expresiei artistice, ci si datorita continutului sau mitic si metafizic.
In ea, stravechiul mit cosmologic reinvie, impreuna cu o serie de consecinte si semnificatii metafizice. [...] Nici un alt popor mai mult decit romaii - si, intr-o anumita masura, celelalte popoare sud-estice - nu aveau un prilej mai nimerit de a-si valida, la fiecare pas, conceptia lor ca numai moartea rituala, numai jertfa pot asigura existenta si durata unui lucru. [...] Istoria dramatica a romailor si a popoarelor sud-estului european a contribuit in mare masura ca legenda jertfei constructiei, cunoscuta aproape pretutindeni in lume, sa fructifice in creatii literare numai in aceasta parte a Europei.
Nicaieri nu putea fi mai evidenta, mai validata de realitatea istorica credinta ca nimic nu poate dura daca nu e insufletit printr-o jertfa.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1553 sec