Compasiunea - suprema înflorire a iubirii

Compasiunea - suprema înflorire a iubirii
-10%
Autor:
ISBN: 978-973-8951-25-
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 168
Format: 14x20.5cm
Preț: 12,96 lei
14,40 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat

DESCRIERE

Compasiunea - suprema înflorire a iubirii - Osho. Compasiunea.

Cu toţii ştim ce înseamnă pasiunea; prin urmare, nu este foarte dificil să înţelegem ce ar putea fi compasiunea. Pasiunea înseamnă o stare de febră biologică - este fierbinte, iar tu eşti aproape posedat de energiile biologice, inconştiente. Nu mai eşti stăpânul tău, ci doar un sclav.
Compasiunea înseamnă că ai depăşit limita biologicului, ai depăşit fiziologicul. Nu mai eşti un sclav, ai devenit stăpân. Acum funcţionezi în mod conştient. Nu mai eşti condus, tras şi împins de forţe inconştiente; poţi decide ce să faci cu energiile tale. Eşti liber în totalitate. De aici încolo, aceeaşi energie care devine pasiune se transforma în compasiune.
Pasiunea este desfrâu, compasiunea este dragoste. Pasiunea este dorinţă, compasiunea este lipsa dorinţei. Pasiunea este lăcomie, compasiunea este dăruire. Pasiunea doreşte să îl folosească pe celălalt ca pe o unealtă, compasiunea îl respectă pe celălalt ca scop în sine. Pasiunea te ţine legat de pământ, de mocirlă, şi nu vei putea să devii niciodată un lotus. Compasiunea te transformă într-un lotus. începi să te înalţi deasupra mlaştinii de dorinţe, lăcomie şi furie. Compasiunea reprezintă transformarea energiilor tale.
În mod obişnuit eşti împrăştiat, fragmentar. O parte din energie îţi este absorbită de furie, o alta de lăcomie, o altă parte este absorbită de desfrâu, iar lista poate continua. Şi sunt atât de multe dorinţe care te înconjoară, încât eşti lăsat fără pic de energie; eşti secătuit, golit.
Şi să ne aducem aminte de cuvintele lui William Blake - există o mare înţelepciune în ele - el spune: "Energia este desfătare". Dar nu mai ai niciun pic de energie; toată energia ta se scurge. Când toate energiile tale nu se vor mai pierde, ele vor începe să umple lacul din tine, fiinţa ta interioară. Te vei umple. O mare plăcere va răsări în tine. Când vei fi preaplin, vei deveni un buddha şi vei descoperi un izvor inepuizabil. Iar când vei fi un buddha, abia atunci vei învăţa ce înseamnă compasiunea. Este dragoste calmă - nu rece, fii atent - dragoste calmă. Este o împărtăşire a bucuriei tale cu întreaga Fire. Vei deveni o binecuvântare pentru tine însuţi şi o binecuvântare pentru întreaga Fire. Aceasta este compasiunea. Pasiunea este un blestem, compasiunea este o binecuvântare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1436 sec