Comunele si orasele Romaniei

Comunele si orasele Romaniei
-20%
Preț: 20,06 lei
25,07 lei (-19,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-655-674-3
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 672
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Comunele si orasele Romaniei

Prezentare:

Lucrarea cuprinde o prezentare a comunelor si oraselor, inclusiv a satelor componente ale acestora, asa cum se prezinta la data de 31 martie 2005, ca urmare a modificarilor care au intervenit de la republicarea, in anul 1981, a Legii nr. 2/1968 privind organizarea administrativa a teritoriului Romaniei, aflata inca in vigoare, dar cu zeci de modificari.
Cartea a fost conceputa in acelasi stil pragmatic ca si legea in cauza si este structurata in trei parti.
In prima parte, este prezentat, pe judete, nomenclatorul tuturor muni­cipiilor, oraselor si comunelor, inclusiv satele componente sau apartinatoare, dupa caz, ale acestora, astfel cum ele se infatiseaza in prezent.
Aceste modificari privesc:
- satele declarate comune, ori trecute la alte comune, orase sau municipii;
- comunele declarate orase, ori trecute la alte judete;
- orasele declarate municipii sau orase-martir;
- localitatile care si-au schimbat denumirea, ori care au fost declarate „obiective de interes national”.
Toate aceste interventii legislative sunt marcate in nomenclatorul localitatilor din fiecare judet, precizandu-se in notele din subsolul paginilor respectiva operatie juridica in cauza, inclusiv actul normativ al carui obiect l-au constituit.
Denumirile localitatilor sunt redate in ordine alfabetica, folosindu-se grafia pe care au utilizat-o actele normative care le-au declarat ca atare.
In cazul satelor componente ale comunelor, primul sat este si satul rese­dinta al comunei, chiar daca, uneori, acesta poarta alta denumire decat comuna.
In partea a doua a lucrarii sunt redate, in ordine cronologica, toate actele normative care au modificat, intr-un fel sau altul, Legea nr. 2/1968 dupa republicarea acesteia in anul 1981, precum si alte acte normative referitoare la organizarea administrativa a teritoriului.

In partea a treia sunt prezentate unele date si informatii documentare care privesc comunele, orasele, municipiile si judetele tarii si care, consideram noi, ca prezinta interes pentru o evaluare globala a fenomenului ce constituie obiectul prezentei lucrari.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.