Concursul de matematica Euclid 2014 (Alina Coarca)

Concursul de matematica Euclid 2014 (Alina Coarca)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Preț: 4,80 lei
6,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Misiunea Concursului Interjudetean de Matematica Euclid este de a oferi noi incercari si provocari din domeniul atat de complex dar fascinant al matematicii– pentru cei cu inclinatii spre acest taram al judecatii, de a spori oportunitatile pe care competitia le ofera pentru elevii invatamantului primar si gimnazial. Publicatia de fata sprijina aceste deziderate in moduri diferite, de la prezentarea subiectelor din anul precedent, continuand cu exercitii si probleme propuse de profesori, teme de concurs, prezentarea rezultatelor editiei anterioare etc.
Numarul concursurilor de acest gen este, dupa unii opinenti, relativ mare. Nu as impartasi aceste pareri pentru ca fiecare concurs are specificul sau, sustinatorii, participantii si simpatizantii sai. Avem confirmarea ca, dupa 9 ani de la lansarea acestui proiect pedagogic aprobat de catre ISJ Vrancea in mai, 2005, concursul suscita interesul elevilor, profesorilor si parintilor in aceeasi mare masura. Aceste concursuri dau elevilor ocazia de a se aseza la linia de start cu colegii lor de la alte scoli, orase si judete, de a castiga premii in mod individual.
Premiile sunt acordate cu sprijinul Consiliului Local si Primariei Municipiului Focsani, care sunt partenerii nostri traditionali in sustinerea acestui concurs. In numele elevilor, colegilor si conducerii scolii, le aducem multumirile noastre pentru acest gest!
Anul acesta am ajuns la a X-a editie a acestui concurs, eveniment care coincide in mod fericit cu a 50-a aniversare a infiintarii scolii care il gazduieste. Acesta este motivul pentru care am adus data desfasurarii lui alaturi de cea a desfasurarii festivitatilor dedicate acestui eveniment. Din 2015, vom reveni la perioada traditionala de desfasurare a acestui concurs. Cum sta bine unei gazde, uram succes tuturor concurentilor, de oriunde ar veni ei, incredintandu-i ca aceasta intrecere va fi una corecta, care nu se joaca pe un teren avantajat de arbitri, ci doar de mintile competitorilor din clasele II– VII!

-CUPRINS
-Cuvant inainte
-Concursul Interjudetean de Matematica„Euclid”, Focsani, 1 iunie 2013, Editia a IX-a
-Clasa a II-a– subiecte
-Clasa a II-a– barem
-Clasa a III-a– subiecte
-Clasa a III-a– barem
-Clasa a IV-a– subiecte
-Clasa a IV-a– barem
-Clasa a V-a– subiecte
-Clasa a V-a– barem
-Clasa a VI-a– subiecte
-Clasa a VI-a– barem
-Clasa a VII-a– subiecte
-Clasa a VII-a– barem
-Probleme propuse pentru clasele II– VII
-Clasa a II-a
-Clasa a III-a
-Clasa a IV-a
-Clasa a V-a
-Clasa a VI-a
-Clasa a VII-a
-Tema editiei– Baze de numeratie
-Rezultatele Concursul Interjudetean de Matematica„Euclid”, Focsani, 1 iunie 2013, Editia a IX-a

Nr. de pagini: 48
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1760 sec