Confectionam, exploram, demonstram. De la modele de origami la intelesuri matematice

Confectionam, exploram, demonstram. De la modele de origami la intelesuri matematice
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Matematica
Preț: 12,00 lei
15,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Aceasta carte valorifica modele obtinute prin indoirea hartiei pentru a construi contexte geometrice interesante. Cartea se adreseaza elevilor din clasele a VII-a si a VIII-a, putand fi folosita in orele de matematica, sau ca resursa pentru cursuri optionale.
Utilizarea metodelor origami in lectiile de geometrie pune elevii in situatia sa construiasca, sa observe, sa formuleze, sa masoare, sa analizeze, sa aproximeze, sa verifice, sa calculeze, sa justifice, sa creeze. Cartea ofera astfel cadrul necesar explorarii unor situatii-problema, transpunerii din vorbirea curenta in notatii matematice si justificarii unor rezultate observate experimental, de la cele mai simple pana la probleme cu grad de dificultate foarte ridicat.
Pentru elevi, cartea ofera: explorarea unor configuratii geometrice interesante, antrenarea gandirii prin probleme matematice non-standard, posibilitatea de a confectiona obiecte diverse prin tehnica origami, provocarea de a transpune in limbaj matematic actiuni si rezultate, implicarea in diverse jocuri pentru a intelege mai rapid conceptele matematice.
Pentru profesori, cartea ofera: cadrul de exersare a unor concepte matematice si a rationamentului geometric, material didactic usor de confectionat util in observarea configuratiilor geometrice, resurse de dezvoltare a rationamentului geometric pentru toti elevii,
modele de generare a unor probleme pornind de la configuratii familiare, exemple de activitati de invatare centrate pe elev, moduri de organizare a unor activitati de invatare sub forma de joc.
Prin toate acestea, cartea acorda tuturor elevilor sansa reusitei scolare coreland intuitia cu rigoarea matematica!


Autor: Ildiko Pelczer, Mihaela Singer, Cristian Voica
Anul aparitiei: 2011
Pagini continute: 40

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2247 sec