Consiliere si psihoterapie pastorala (Sorin Sandulache)

Consiliere si psihoterapie pastorala (Sorin Sandulache)
Anul publicării: 2010
Categoria: Tratat
Preț: 95,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea, prima de acest nivel si amploare in limba romana, insumeaza problematica domeniului abordat, fiind structurata dupa modelul unui manual sau tratat de specialitate. Ea se doreste a fi un instrument valoros, teoretic si practic, pentru orice slujitor profesionist din segmentul helper, social si religios: pastori, consilieri, psihologi, psihoterapeuti, medici, asistenti sociali si medicali, profesori, studenti si rezidenti, slujitori laici.
Realizand o sinteza a celor mai importante contributii in domeniul consilierii si psihoterapiei crestine, lucrarea nu insumeaza doar cele mai valoroase conceptii, idei, teorii, metodologii si proceduri, ci si intelepciunea, experienta, stiinta si, mai ales, devotiunea, consacrarea celor mai ilustri terapeuti crestini, atat fata de mestesugul alinarii semenului aflat in dificultate si suferinta, cat si fata de Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Vindecatorul ranit.
Sa ai inspiratia de a te lasa calauzit de Duhul lui Dumnezeu, sa ai sansa de a patrunde– cu invitatie– in profunzimile si cutele sufletului si vietii semenului tau, sa te bucuri de gratia de a descoperi si intelege cate ceva din structurile si functiile psihicului omenesc, sa incepi sa te intelegi pe tine insuti, sa vibrezi prin rezonanta si empatie cu semenul tau, sa constati ca oamenii isi redobandesc linistea, pacea launtrica, seninatatea si increderea, echilibrul psihic si spiritual, ca sunt aplanate conflictele, ca suferinta este alinata si numele lui Dumnezeu este proslavit– acestea sunt cateva dintre roadele consilierii crestine.
Consilierea este un proces necesar al cercetarii si descoperirii de sine prin care ne asezam in raporturi scripturale si stiintifice cu noi insine, cu Dumnezeu, cu semenii si cu mediul natural si social. Ea ne fortifica, ne confera supletea adaptarii, ne capaciteaza sa ne bucuram de pace, fericire si echilibru, ne face stapanii si slujitorii intelepciunii profunde, a spiritualitatii autentice, care vine de sus…
Lucrarea aceasta este impartita in doua parti: generala, cuprinzand datele teoretice ale consilierii si psihoterapiei de orientare crestina; aplicativa, tratand domeniile specifice, in care aceasta terapie poate fi utila.
Prima parte cuprinde doua sectiuni. Prima sectiune reprezinta cadrul conceptual si al raporturilor culturale dintre orientarea psihoterapeutica crestina si celelalte orientari seculare, nu in ultimul rand, esenta si caracterul unic al consilierii si psihoterapiei crestine. A doua sectiune cuprinde teoria generala a consilierii si psihoterapiei, facand referire la structura procesului terapeutic, la metodologie si tehnici, la procesualitatea dinamica de profunzime a psihoterapiei pastorale, know how-ul profesiei. Sunt tratate apoi aspecte legate de tinuta profesionala, personalitatea si supervizarea terapeutului, cele de etica si deontologie, dupa care sunt prezentate cele mai importante scoli si orientari terapeutice.
Partea a doua, aplicativa, prezinta aproape treizeci de situatii specifice care constituie domeniile de aplicare ale consilierii si psihoterapiei, grupate in sectiunile de psihoterapie personala (dezvoltare, criza, pierderi, nozologica, psihotraumatologie), de relatie (propriu-zisa, maritala, familiala), sexualitate, adictii, vocationala etc.
Dr. Sorin Sandulache

Nr. de pagini : 876
Anul aparitiei :

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1658 sec