Constantin Barbulescu, Viata mea, cu smerenie

Constantin Barbulescu, Viata mea, cu smerenie
-15%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Proza Diversa
Preț: 46,75 lei
55,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

 Constantin Barbulescu (1907-2003) a fost fiul unuia dintre primii instalatori din Romania, devenit starostele breslei instalatorilor din Bucuresti. Antrepriza acestuia a realizat instalatiile de apa si canalizare ale Expozitiei Jubiliare din 1906 din Parcul Carol. Fiul a mostenit inclinatia catre inginerie a tatalui si, dupa anii de scoala de-a lungul carora i-a avut colegi si prieteni pe Mircea Eliade si pe fratii Acterian, a absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti. Ulterior, la infiintarea Industriei Aeronautice Romanesti, a fost colaborator al profesorului Elie Carafoli, si mai apoi cercetator in diferite alte domenii industriale.

In Masoneria Romana a fost initiat in anul 1936, ajungand apoi pana la gradul maxim, 33, fiind Locotenent, Mare Comandor al Supremului Consiliu de Rit Scotian Antic si Acceptat si, in ultimii ani de viata, decanul de varsta al fratilor sai.

Victoria Dragu Dimitriu a publicat un interviu cu inginerul Constantin Barbulescu in volumul Povesti ale domnilor din Bucuresti aparut la Editura Vremea in anul 2005. In paralel, Constantin Barbulescu a lasat mostenire nepotilor sai alte cateva zeci de ore de inregistrari despre familii, branse, strazi si case bucurestene si, in general, despre viata romanilor din interbelic. Casetele au fost transcrise de una dintre fiicele sale, doamna Teodora Barbulescu, si astfel amintirile acestea pot aparea in volum, cu o introducere de Victoria Dragu Dimitriu.

Victoria Dragu Dimitriu a fost realizator la Redactia Culturala a Radiodifuziunii Romane. A semnat emisiunile Atlas Cultural, Eminesciana, Bucuresti, istorii scrise si nescrise, Arhipelagul Bucuresti. A publicat volume de poezie si romane.

Din 2004 incoace, publica o serie de lucrari inchinate Bucurestilor, volume de convorbiri cu locuitori ai Capitalei, care arunca o lumina neasteptata asupra unor detalii pitoresti, savuroase si adeseori importante ale istoriei urbei. Seria s-a bucurat de un succes binemeritat. Povesti ale doamnelor din Bucuresti, Povesti ale domnilor din Bucuresti, Alte povesti ale Doamnelor si Domnilor din Bucuresti, Povestile unui Domn din Bucuresti, Doamne si Domni la raspantii bucurestene, Povesti cu statui si fantani din Bucuresti, Povestea unei familii din Bucuresti. Grecenii, Povesti ale comorilor din Bucuresti, Trei doamne cu povesti din Bucuresti au fost citite cu incantare si au contribuit nu numai la buna cunoastere a istoriei Bucurestilor, ci si la sporirea dragostei locuitorilor pentru acest oras neiubit si nedreptatit.

Nr. de pagini : 560
Anul aparitiei : 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1192 sec