Constantin Bart - Aforismele lui Hipocrate. Editia a II-a

Constantin Bart - Aforismele lui Hipocrate. Editia a II-a
Editura:
Anul publicării: 2004
Categoria: Proza diversa
Preț: 18,50 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Traduse si comentate de Constantin Bart

Reeditarea dupa 30 de ani a cartii Aforismele lui Hipocrate, traduse si comentate de Doctorul Constantin Bart este act de cultura si Remember al martiriului unui ales intelectual iesean scapat, cu ce pret!, din genocidul cultural comunist. Dar cine a fost Doctorul Constantin Bart? Cand te referi la o victima a delatiunii si"conspiratiei tacerii", intrebarea nu este retorica, ci introduce In memoriam.

Datorita vitregiei vremurilor si rautatii oamenilor, conferentiarul Constantin Bart, colaboratorul cu care Profesorul Alexandru Slatineanu a ctitorit, in aproape 30 de ani, prima Scoala de Bacteriologie din Universitatea ieseana, a suferit un an de detentie si a fost condamnat la anonimat si uitare. Om de aleasa cultura si sensibilitate sufleteasca, Doctorul Constantin Bart i-a fost maestrului sau, in egala masura, prieten si medic.

Indepartat samavolnic din Universitate, a suferit, a muncit si creat timp de 25 de ani la Alba Iulia si, dupa pensionare, 10 ani la Bucuresti. Ne-a lasat manuscrise din care transpare soarta anonimului solitar si abandonat, ca victima a nedreptatilor... (Prof. Dr. Med. Dumitru T. Buiuc)

Nr. de pagini: 350
Anul aparitiei: 2004

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1704 sec