Constantin C. Giurescu. Istoria Romanilor

Constantin C. Giurescu. Istoria Romanilor
-20%
Anul publicării: 2013
Categoria: Tratat
Preț: 45,60 lei
57,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

"Adevar si patriotism sunt, in conceptia noastra, concordante."
Istoria romanilor pentru clasa a VIII-a secundara (azi a XII-a) a aparut in 1939, in Editura Georgescu-Delafras. Autorul ei, Constantin C. Giurescu, profesor la Universitatea din Bucuresti, implinea, in octombrie, varsta de 38 de ani. Intr-un rastimp de 5 ani, pana in 1944, manualul a cunoscut cinci editii, revazute de autor – cate una pentru fiecare an scolar – si castigase, chiar de la aparitie, adeziunea cadrelor didactice si a elevilor.
Manualul de clasa a VIII-a (a XII-a) s-a impus prin sistematizarea informatiei esentiale, prin exprimare clara, prin materialul iconografic si cartografic, prin metodologia pe care o propunea. A fost gandit astfel, incat tanarul absolvent de liceu sa ramana cu esentialul istoriei romanesti, indiferent de specializarea sa ulterioara.
"Gandul nostru neabatut de la inceput, din 1919, de cand am publicat prima recenzie critica si pana astazi – scria profesorul in 1977, in anul cand a parasit lumea noastra – a fost sa contribuim la aflarea adevarului istoric, la restabilirea faptelor, asa cum au fost ele si la explicarea lor obiectiva, fara ura si fara partinire – sine ira et studio, asa cum spunea istoricul roman Tacit – convinsi fiind ca in felul acesta slujim si disciplinei noastre, istoriografia, si natiunii noastre."
Si cu alt prilej, el adauga: "mi-am respectat meseria si ea m-a respectat pe mine". Fie ca reeditarea volumului din 1939 prin grija si cu stradania Editurii Enciclopedice, sa aduca revenirea la normalitate in redactarea manualului scolar de istoria romanilor.
3 octombrie 2011
Dinu C. Giurescu

Nr. de pagini: 448+harti
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1032 sec