CONSTANTIN SI IMPERIUL CRESTIN
29,93 lei
39,90 lei (-24,99%)

CONSTANTIN SI IMPERIUL CRESTIN

CONSTANTIN SI IMPERIUL CRESTIN
-25%
ISBN: 973-571-597-X
Editura:
Pagini: 392
Categoria: Personalitati
Preț: 29,93 lei
39,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Descriere:

Sub Constantin, crestinismul s-a transformat dintr-un cult persecutat intr-o religie oficiala, iar Roma pagana a devenit imperiul crestin al erei bizantine. Biografia de fata este o portretizare detaliata, comprehensiva si captivanta a vietii si timpurilor unuia dintre cei mai mari imparati romani.

Intr-o combinatie reusita de naratie vie si analiza istorica, criza Imperiului Roman si -Marea Persecutie- anticrestina, manevrele politice ale lui Constantin si campaniile sale militare, convertirea la crestinism si patronajul exercitat de imparat asupra institutiei Bisericii, programul sau de constructii ecleziastice la Roma, Ierusalim si Constantinopol sunt aduse la lumina si prezentate cititorului modern.

Plasat in contextul crizei din secolul al III-lea si renasterea imperiala din secolul al IV-lea, Constantin ne apare ca unul dintre liderii politici cei mai iscusiti, ca un mare comandant militar, ca un inspirat reformator religios si ca un extraordinar constructor de edificii publice.

Bogata cunoastere a surselor literar-istorice si investigarea materialelor pastrate (arhitectonice, numismatice etc.) ii permit autorului sa alcatuiasca un portret al lui Constantin extrem de veridic.

Charles Matson Odahl este profesor de istorie veche si medievala si director al Departamentului de Limbi si Literaturi Clasice de la Boise State University. Principalele sale directii de cercetare sunt Imperiul Roman, Biserica timpurie, Constantin si Antichitatea tarzie. El a lucrat mult timp in Europa si in bazinul mediteraneean, examinand textele vechi, monumentele, artefactele si siturile istorice din timpul imparatului Constantin.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Personalitati

Created in 0.1677 sec