Constitutia Romaniei. Editia a 2-a, decizii ale Curtii Constitutionale, hotarari C. E. D. O., hotarari C. J. U. E., legislatie conexa - Editia 2016

Constitutia Romaniei. Editia a 2-a, decizii ale Curtii Constitutionale, hotarari C. E. D. O., hotarari C. J. U. E., legislatie conexa - Editia 2016
-10%
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 2 - 4 zile lucratoare
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 478
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Editia a 2-a, ingrijita si adnotata de Tudorel Toader si Marieta Safta

In ierarhia normativa a oricarui stat de drept, Constitutia reprezinta documentul juridic fundamental, in care sunt consacrate drepturile, obligatiile si indatoririle cetatenesti, principiile si regulile de organizare a statului si a autoritatilor publice. Aflata intr-o conexiune stransa cu intregul ansamblu legislativ subsecvent, Constitutia determina, totodata, cadrul si limitele procesului de legiferare si constituie reperul de baza in activitatea de interpretare si aplicare a normelor legale.


In acest context, prof. univ. dr. Tudorel Toader si lector univ. dr. Marieta Safta aduc in atentia cititorilor Constitutia Romaniei – decizii ale Curtii Constitutionale, hotarari C. E. D. O., hotarari C. J. U. E., legislatie conexa, aflata la cea de-a 2-a editie, lucrare care, dupa cum sugereaza si titlul, are un continut complex.

Astfel, sub fiecare articol din Legea fundamentala sunt reproduse solutii cu valoare de principiu din jurisprudenta Curtii Constitutionale, a Curtii Europene a Drepturilor Omului, precum si a Curtii de Justitie a Uniunii Europene. De asemenea, sunt redate textele conexe din Conventia europeana a drepturilor omului si din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene si se fac trimiteri la legislatia infraconstitutionala.

Prin modalitatea in care a fost alcatuita, cartea Constitutia Romaniei – decizii ale Curtii Constitutionale, hotarari C. E. D. O., hotarari C. J. U. E., legislatie conexa poate fi folosita de catre studentii Facultatilor de Drept, la intelegerea si aprofundarea Dreptului constitutional, de catre practicienii dreptului, precum si de catre orice persoana interesata de fundamentele statului de drept.

Tudorel Toader este profesor universitar doctor, Rectorul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi, judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei in perioada 2006-2016 si membru titular al Comisiei de la Venetia.

Marieta Safta este lector universitar doctor la Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti, prim magistrat-asistent la Curtea Constitutionala a Romaniei si corespondent al Curtii Constitutionale la Comisia de la Venetia.

Nr. de pagini: 478
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.