Contabilitate de gestiune si control de gestiune Editia a II- a

Contabilitate de gestiune si control de gestiune Editia a II- a
PRP: 40,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 33,60 lei
Diferență: 6,40 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008

DESCRIERE

Contabilitate de gestiune si control de gestiune Editia a III- a - Universitara. "Contabilitate de gestiune& Control de gestiune iata o lucrare monografica, dar si de cercetare stiintifica, care aseaza calculatia costurilor si gestiunea performanteiîntreprinderiiîntre ceea ce este si ceea ce trebuie sa fie si ceea ce nu este. Trebuie sa ai priceperea realitatii cautate pentru a construi un modelîn masura sa punaîn evidenta mecanismele masurarii si deciziei prin costuri, iar pe aceasta baza conducerea eficienta a activitatilor consumatoare de resurse si producatoare de rezultate.
Elementele stiintifice cu valoare teoretica si didactica ce personalizeaza lucrarea sunt: prezentarea pentru prima data a unui cadru conceptual al contabilitatii de gestiune; fundamente ale controlului de gestiune; nevoia de clasificare si ierarhieîn tipologia costurilor; sistemele de calculatie a costurilor; tensionarea costurilor prin reteaua de bugete versus controlul bugetar; metoda costurilor standard si evaluarea performantelor; pro domo pentru calculatia costurilor pe activitati; framântarea si stapânirea costurilor prin target-costing; preturile de cesiune interna ca instrument al managementului controlabilîn interesulîntreprinderii; rapoartele financiare folositeîn monitorizarea si controlul de gestiune selectiv si corectiv.
Toate aceste structuri suntîn masura sa defineasca si sa acopere ceea ce este contabilitatea de gestiune si controlul de gestiune, sunt inteligibile, logice, riguroase, semnificative si functionaleîn peisajul pregatirii universitare a studentilor. Exigenta analizelor efectuateîn lucrare invita la reflectie, nuanta si laîndemnul de a ne apleca, cu toata atentia asupra ceea ce este calculatie de costuri si control de gestiune.
Cartea astfel elaborata raspunde atât functiei formative, instructive aînvatamântului economic,înarmându-i pe studenti cu cunostintele de baza din domeniul contabilitatii, cât si functiei educative, cultivând la studenti simtul gospodaririi eficiente si performante a valorilor economice, al cunoasterii si al controlului rezultatelor de la nivelul oricarei structuri organizatorice la care se tine aceasta.
Lucrarea, asa cum bine sta unui curs universitar, beneficiaza de coerenta, motivatie, o expresie eleganta si placuta pentru studiu, precum si de o invitatie pentru lector de a intraîn dialog cu zestrea de cunostinte oferita de carteîn contextul cartii, eventual, pentru a deveni virtuali coautori.În tot ceea ce exprima domneste echilibrul, respectul fata de tot ceea ce au obiectivatîn plan stiintific alti autori si trasatura cea mai importanta este ansamblul.
Fondul de idei circumscrisîn continutul lucrarii se adreseaza tuturor studentilor dinînvatamântul
economic, precum si din alte forme deînvatamânt care prin programele lor de studiu se apleaca si asupra contabilitatii. Manualul poate fi consultatîn egala
masura si fara ragaz de catre toti administratorii deîntreprinderi, precum si de toti profesionistiiîn domeniul
 contabilitatii. Pentru cei 60.000 de experti si contabili autorizau, cartea poate fi socotita suport
  teoretic pentru perfectionarea continua, mentinerea si dezvoltarea profesiei de contabil. Si pentru ca aprecierea noastra sa se termine cu zâmbetul pe buze, carteaîmi ofera posibilitatea de a va spune:„luati din ea cât puteti si apoi sa vaîntrebati cum sa fim eficienti si abiliîn contabilitatea de gestiune si controlul de gestiune”.
 
  Pagini: 421
Dimensiuni: Academic
Autori: Caraiani Chirata, Dumitrana Mihaela

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0620 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.