Contractul cadru de distributie comerciala - Tomul 14

Contractul cadru de distributie comerciala - Tomul 14
-10%
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 26,10 lei
29,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Aceasta lucrare, in cadrul PREMIILOR STIINTIFICE ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii"Titu Maiorescu" si ale revistelor"Dreptul" si"Palatul de Justitie" pe anul 2010, a obtinul PREMIUL"I. L. GEORGESCU"

Prezenta lucrare reprezinta o temerara incursiune in lumea practica a distributiei comerciale, un domeniu de studiu inca exotic pentru dreptul nostru. Autorul reuseste cu usurinta si exactitate sa treaca peste cele mai ingrate provocari, impunandu-se prin precizia si eleganta analizei sale.

Cartea d-lui dr. Serban Diaconescu constituie o monografie inconturnabila pentru toti specialistii in drept privat, care deznoada cele mai importante aspecte ridicate de contractul-cadru de distributie comerciala. Astfel, intre aceste coperti veti gasi pagini dedicate atat notiunii de contract-cadru, cat si importante paragrafe consacrate problematicii ridicate de chestiuni cum sunt cele impuse de: caracterele contractului, incheierea si efectele acestui act juridic, dar si pagini care vizeaza mecanismele juridice legate de partea contractuala dezavantajata, prin care autorul a strecurat in doctrina noastra notiunea de violenta economica sau analiza abuzului de drept in materia contractului-cadru. Scrisa fluent si cu o bibliografie la zi, lucrarea este o reusita intelectuala, indispensabila oricui vrea sa inteleaga mecanismele conventionale ale distributiei comerciale
in secolul al XXI-lea.
 
Prof. dr. Paul Vasilescu

Nr. de pagini : 320
Anul aparitiei : 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1251 sec