Controlul mental. Noua dimensiune a gandirii umane

Controlul mental. Noua dimensiune a gandirii umane
-15%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Psihofilozofie
Preț: 23,38 lei
27,50 lei (-14,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Multe dintre descoperirile remarcabile din istorie au fost facute atunci cand creatorii au dat„din intamplare” peste evenimente care i-au condus catre realizarea unor contributii extraordinare la progresul umanitatii. Asa a fost si in cazul lui Jose Silva, care in 1944, incercand sa ridice nivelul IQ la copii sai, a gasit elemente uluitoare de ESP. Aceasta a fost scanteia care a aprins o cautare de o viata si l-a condus catre numerosi ani de cercetare neobosita care, in cele din urma, a dat nastere la ceea ce este cunoscut azi in multe parti ale lumii ca fiind Controlul Mental Silva.

Pe o alta cale, Emilio Guzman, autorul acestei carti, incerca primul sau experiment in telepatie in 1928, intre California si New York. Asa a inceput un drum lung de preocupari legate de lumea subiectiva, care l-a condus catre castigarea unei reputatii solide ca scriitor pe aceasta tema.

Acestor doua drumuri le-a fost destinat sa se intalneasca. Atunci cand s-a intamplat acest lucru, Emilio Guzman, recunoscand imediat importanta muncii in domeniul Controlului mental, a imbratisat miscarea cu entuziasm. Intr-o afirmatie facuta pentru revista LIFE, el a comentat: Nu exista nicio indoiala ca Jose Silva va intra in istorie ca un descoperitor important prin faptul ca a adus elemente transcendentale in Noua Faza a Evolutiei Umane, care rasare in acest secol.

Creatia lui Silva a produs un sistem de control al energiilor care sunt eliberate in nivelul alfa al creierului fapt ce poate contribui la salvarea lumii, care se afla fata in fata cu un dezechilibru  creat de tehnologie. O lume aflata sub influenta cuceririlor materiale si-a pierdut calea si cheia catre regatele interioare.


INTRODUCERE... 3

1. Electroencefalograful (EEG) si controlul mental... 7
2. Starile constientei... 21
3. Omul care ne invata cum sa realizam miracole... 29
4. Supranaturalul, parapsihologia si controlul mental... 41
5. Parapsihologia - fenomenele spontane - demonstratii de laborator... 50
6. Imaginatia - samanta creativitatii... 75
7. Creierul si caile sale neuronice... 95
8. Instruirea in feedback-ul biologic... 102
9. Evolutia si lumea beta... 117
10. Gandirea umana si legile universale... 126
11. Noua etapa in evolutia omului - controlul mental astrele... 139

Conceptele majore ale controlului mental - de Jose Silva... 147

Nota Editurii... 159


Capitolul 1

   ENCEFALOGRAFUL (EEG) Sl CONTROLUL MENTAL

   Potrivit specialistilor, Pamantul nostru si Sistemul Solar de care apartine nu aparusera inca pe scena in urma cu patru miliarde de ani. Acesta este un mod destul de vag de datare a nasterii planetei noastre, dar adevarul este ca povestea omului si a lumii sale sunt destul de ratacite in negura timpului, iar noi suntem capabili sa asamblam ipoteze care incearca sa reconstruiasca radacinile doveditoare ale prezentei noastre actuale doar prin intermediul unor dovezi insuficiente si a unor deductii. De cate miliarde de ori si-a facut lumea noastra drumul anual in jurul soarelui si in ce moment al acestor nesfarsite rotiri a aparut omul pe scena - nimeni nu stie cu adevarat. Dar, atunci cand vorbim in termeni de milioane, este dificil sa intelegem toti acesti ani si poate ar fi de folos, pentru a intelege asemenea proportii cosmice, daca ne-am imagina ca Pamantul are o vechime de un an de la formarea sa nebuloasa, iar venirea omului pe aceasta planeta s-a produs in ultimele sase ore. Astfel am putea intelege pozitia noastra de nou-veniti veritabili, desi, intr-o cronologie reala, sosirea noastra ar putea fi plasata in urma cu mai mult de un milion de ani.
   in ciuda unor termeni atat de simplificati, ramane inca invaluit de mister ce s-a intamplat in marea majoritate a acestor sase ore, sau un milion de ani, din cauza ca autobiografia omului, propria sa istorie consemnata in documente scrise abia daca acopera ultimii cinci mii de ani. Numim timpuri preistorice orice este anterior acestui moment, iar aici putem face doar supozitii bazate pe indicii sarace referitoare la faptul ca am supravietuit in fata fortelor distrugatoare ale timpului. Un maxilar uman acolo, citeva obiecte primitive dincolo, picturi murale in pesterile din Lascaux (intre zece si treizeci de mii de ani), monumente gigantice ca Templul Soarelui din Stonehenge si, deodata, unul dintre acei exploratori neobositi, Hurzeler in Italia, descopera intr-un put de mina,  la  o  adancime  de  aproximativ  182  de  metri,  schelete fosilizate asemanatoare omului contemporan, pastrate in straturi geologice datand cu cincisprezece milioane de ani in urma! Unde ramane atunci sosirea noastra in urma cu"sase-zile-un-milion-de-ani"? De fapt, Homo Sapiens este o necunoscuta complexa in genealogia lui si este mai bine ca aceste lucruri sa fie descifrate de catre specialisti.
   Pentru aceia dintre noi care suntem mai preocupati de ceea ce se intampla in prezent si care speram sa lasam o lume mai buna pentru cei care ne vor urma, interesul nostru este angajat intr-o alta directie: sa atingem obiective legate mai mult de viitorul omului decat de trecutul sau, cautarea taramurilor unde perceptia extrasenzoriala si intuitia pot oferi cheile catre regatul promis. Cu toate acestea, putem face speculatii cu referire la motivul pentru care omul nu a lasat documente scrise ale timpurilor preistorice, iar acesta ar putea fi gasit in explicatia ca omul nu a avut nevoie sa vorbesca sau sa scrie, ca el poseda, in acele timpuri, capacitatea de a comunica mental in mod direct si este posibil ca povestea traditionala a Turnului din Babei sa nu fie decat un simbol al vremurilor in care omul si-a pierdut puterea de a face schimburi telepatice si a fost nevoit sa recurga la mecanismul limbajului prin cuvinte. Un substitut sarac, intr-adevar, deoarece, in ciuda celor 5800 de limbi si dialecte care se vorbesc in lume in prezent, avem inca dificultati in realizarea unei comunicari clare, chiar intre persoane care au aceeasi limba materna.
   Misterele care inconjoara calatoria lunga a omului sunt atat de dense si numeroase incat noi, specimenele simple carora ne lipsesc antenele revelatiilor ezoterice, nu puteam decat sa aruncam o privire asupra cuceririlor mai tangibile ale omului si sa notam faptul ca, de-a lungul acestui mars grozav, nu exista nimic care s-ar putea compara cu ceea ce se intinde in fata ochilor nostri in acest secol. Acest ritm nebunesc al realizarilor tehnologice, cum se va incheia vreodata? Unde va conduce?
   Cum este posibil ca abundenta fara sfarsit a bogatiei stiintifice sa poata continua sa toarne descoperiri in poala noastra? Trebuie sa ne uitam inapoi doar la ultima suta de ani - doar o strafulgerare de lumina in decursul istoriei - si vom fi obligati sa recunoastem faptul ca, in acest ritm, umanitatea va ajunge curand...


Traducator: Daniela Costea
Titlu original: Mind control
Cartea cuprinde 158 pagini
in format 14. 5x20. 5cm
Anul aparitiei: 2012
Vezi și alte cărți: Istorie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2420 sec