Copiii nazistilor de Tania Crasnianski

Copiii nazistilor de Tania Crasnianski
-20%
Preț: 22,40 lei
28,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 4 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Până în 1945, taţii lor erau eroi. După înfrângerea Germaniei, au devenit călăi. Gudrun, Edda, Niklas şi ceilalţi sunt copiii lui Himmler, Göring, Hess, Frank, Bormann, Höss, Speer şi Mengele, nume sinonime cu oroarea nazistă.

            Aceşti copii germani au trăit al Doilea Război Mondial în calitate de privilegiaţi, alături de părinţi afectuoşi şi atotputernici. Pentru ei, căderea celui de-al Treilea Reich a fost o lovitură de trăsnet. Inocenţi, inconştienţi de crimele paterne, au descoperit adevărul. Unii au condamnat, alţii n-au încetat să-i cinstească pe aceşti bărbaţi acuzați de întreaga omenire.

            Copiii naziştilor descrie ascensiunea şi existenţa cotidiană fastuoasă şi, totodată, banală a demnitarilor care-şi îndeplineau zilnic munca aducătoare de moarte, după care se distrau în sânul familiilor stabilite uneori în zona lagărelor. Cartea prezintă existenţele singulare ale acestor copii deveniţi adulţi: dizgraţia, mizeria, ruşinea sau replierea.

            Ce legături au întreţinut cu taţii lor? Cum să trăieşti cu un nume blestemat pentru totdeauna de istorie? Cât din responsabilitatea crimelor le revine descendenţilor?

            Asemenea acestor copii bântuiţi de destinul patern, trecutul nazist rămâne prezent în memoria noastră. În acest sens, istoria lor se uneşte cu Istoria. Un document pasionant şi tulburătoare portrete de familie.

 

            Tania Crasnianski îşi împarte viaţa între Germania, Londra şi New York. Ea a fost avocat de drept penal, membră a Baroului din Paris. Copiii naziştilor este prima ei carte.


Format: 13x20

Numar pagini: 240 pagini + 8 pag.

Anul aparitie: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.248 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.