Copilaria unui comic (Jonas Gardell)

Copilaria unui comic (Jonas Gardell)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2004
Categoria: Memorialistica
Preț: 16,15 lei
19,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Copilaria unui comic. Romanul autobiografic Copilaria unui comic (1992) reprezinta romanul generatiei care a copilarit in anii’70 in suburbiile Suediei. Figura centrala a romanului este baietelul in varsta de 12 ani Juha Lindstrom, clownul clasei.

Sa fie amuzant este singurul lucru la care este bun.

Prin Juha facem cunostinta cu mama Ritva, tata Bengt, sora mai mica Marianne si iepurele pitic Basinica si fireste, cu colegii de clasa: cea mai buna prietena Jenny, cu agrafa ei urata de par, de care lui Juha ii e rusine, cu Thomas cel brutalizat de colegi, care are o mama nemtoaica nebuna, si cu rautaciosii Lennart si Stefan.

 Jonas Gardell

Obsesiile lui Gardell sunt constante - spectacolul ca substitut degradat si degradant al vietii, descompunerea corpului si a sufletului (exista o palpabila teama de batranete si neputinta in textele lui), tribulatiile unei sexualitati captive, in egala masura homo- si heterosexuala. Totul, intr-un melanj (auto)ironic si biciuitor, lipsit de compasiune pentru lumea pe care el insusi o construieste.

Autorul nu menajeaza nici cititorul, nici publicul, nici artistii. E crud. Nu-l intereseaza, probabil, ca nu-ti vine sa mergi, ca spectator, sa vezi a doua oara un astfel de spectacol, cu o tema atat de nemiloasa.


Nr. de pagini :272
Anul aparitiei : 2004

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

18,70 lei
22,00 lei (-15%)
Created in 0.1359 sec