Covoare basarabene - Editie bilingva (romana-engleza)

Covoare basarabene - Editie bilingva (romana-engleza)
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 68,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Autoarea ne prezinta, intr-un studiu documentat, o parte importanta din zestrea culturala a Republicii Moldova: covoarele basarabene selectate din patrimoniul Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala din Chisinau. Autoarea urmareste evolutia tematico-stilistica, arta taraneasca a tesutului si cromatica rafinata a acestor piese de patrimoniu, recuperate, salvate in momente istorice dramatice.

Covoarele reproduse in album fac parte din colectia istorica a Muzeului Zemstvei Basarabene, a carei constituire a inceput in ultimele decenii ale secolului al 19-lea si continua pana in prezent prin efortul Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala din Chisinau.

Aceasta colectie este exceptionala fiindca ne arata in primul rand ca tesatura taraneasca a fost considerata obiect de patrimoniu inca din secolul al 19-lea, in al doilea rand prin colaborarea la identificarea obiectului de valoare estetica si culturala a peste un secol de colectionari si etnografi, in al treilea si ultimul rand pentru vechimea, varietatea si autenticitatea acestor covoare. - Petre Guran


Editie bilingva (romana-engleza)
Prefata de Petre Guran
Conceptie grafica: Romeo Svet
Traducere in limba engleza: Jean Harris, Monica Voiculescu

Nr. de pagini: 252
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1391 sec