Cresterea viermilor de matase

Cresterea viermilor de matase
-10%
Autor:
Anul publicării: 2008
Pagini: 252
Preț: 245,25 lei
272,50 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cresterea viermilor de matase - Elena Pau, Alexandra Matei.

O activitate foarte accesibila cu piata asigurata
Cresterea viermilor de matase este o indeletnicire cu traditie a taranului roman, iar astazi reprezinta o activitate ce poate aduce venituri suplimentare in comunitatile din mediul rural, si nu numai, contribuind astfel la ridicarea nivelului de trai al acestora. Firul de matase si in final matasea obtinute de la viermii de matase sunt deosebit de pretioase. De asemenea si produsele secundare sunt la fel de importante si cautate pe piata. Intre acestea se numara: medicamente, biostimulatori alimentari, dulciuri, cosmetice (ulei de crisalida), adaosuri furajere proteice.

Desi inainte de 1991 tara noatra se situa pe locul sase in lume si pe locul doi in Europa la productia de gogosi de matase, in prezent, foarte putine persoane se mai ocupa de sericicultura, dar cei care desfasoara aceasta activitate spun ca este destul de profitabila.

Cercetatorii din cadrul SERICAROM au raspuns solicitarii de a colabora la realizarea unei lucrari special concepute pentru ceea ce reprezinta afacerea de crestere si valorificare a viermilor de matase. Lucrarea de fata reprezinta rezultatul unor cercetari prin care s-a dorit alinierea modalitatilor de practicare a sericiculturii la normele internationale tehnologice si organizatorice,dar si realizarea unei lucrari consolidate pe date reale a ceea ce inseamna afacere cu adevarat in sericicultura.

Preturile practicate pe piata romaneasca sunt de 12 lei noi/kg pentru gogosile de matase, iar pentru firul de matase naturala 30 euro/kg. IMPORTANT! Semintele viermilor de matase va sunt oferite GRATUIT de SERICAROM, care contracteaza si productia de gogosi de matase. Investind in sericicultura beneficiati de subventii din partea statului. Astfel, pentru fiecare cutie de 10 grame cu oua de viermi de matase primiti 120 lei noi, iar daca realizati minimum 20 kg de gogosi crude din cele 10 grame de oua puteti valorifica productia rezultata.

Afacerea pe care v-o propunem pentru relansarea sectorului sericicol este aceea de a organiza centre de incubatie si crestere a larvelor de viermi de matase in primele doua varste si colectarea gogosilor de matase. Investitia in aceasta situatie se refera la o microplantatie pe o suprafata de 1.000 mp, spatiu de incubatie si crestere a viermilor de matase pe parcursul a doua varste larvare, un cuptor de etufare si uscare a gogosilor de matase. Este suficienta o cladire sau o incapere care a avut o alta destinatie in gospodarie si care trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

* sa poata fi aerisita
* sa nu fie umeda
* sa aiba ferestrele orientate inspre nord-est

Patul larvelor se poate construi usor, dar se pot folosi si paturi sau mese obisnuite. Viermele are nevoie de 72 de ore pentru urzirea gogosii, si de alte 4 zile pentru intarirea gogosilor. In total sunt 5 faze de crestere, despartite prin 4 perioade de somn.

Lucrarea contine informatii detaliate despre:

* tehnologia de crestere a viermilor de matase de dud, ricin si stejar
* indicatii tehnologice referitoare la hrana, incubatie si temperatura
* bolile si daunatorii viermilor de matase si combaterea acestora
* valorificarea productiei secundare sericicole
* tehnologia de plantare si intretinere a culturii de dud
* planul de afaceri
* legislatia specifica afacerii
* adrese utile

Nu uitati! Concurenta este aproape inexistenta, iar nevoile initiale sunt minime.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1476 sec