Crime
19,25 lei
25,00 lei (-23%)

Crime

Crime
-23%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Altele
Preț: 19,25 lei
25,00 lei (-23%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Crime de Von Ferdinand Schirach. Impartaseste experiensa unui avocat insarcinat sa apere infractori, criminali si diversi alsi oameni intrasi sub incidensa legii!

Crime este o colecsie de povestiri inspirate de experiensele neobisnuite pe care le-a trait Ferdinand von Schirach, avocat insarcinat sa apere deopotriva drepturile unor indivizi acuzasi de grave infracsiuni sau ale unor inocensi care s-au trezit sub incidensa legii.
- Dupa patruzeci de ani de casatorie, un gentlemen respectabil, doctor in medicina, isi ucide sosia. Cu sange rece. Apoi, el insusi, cheama polisia. Sentinsa pe care o primeste va va contrazice de buna seama asteptarile.
- Un om jefuieste o banca. O sa va para de necrezut, dar a avut motive intemeiate sa faca acest lucru. Curtea germana il va achita.
- O tanara femeie isi ucide fratele. Din dragoste. Cat de inocenta poate fi eas

Povesti incredibile, dar absolut adevarate.
Ca avocat si consilier al apararii, Von Schirach a avut de-a face in mod direct cu mai multe astfel de persoane care au comis crime sau au fost martori ai unor acte de extrema violensa. Povestile relatate fac referinsa la experiensa de zi cu zi a autorului, iar stilul laconic in care sunt prezentate - si care aminteste de scriitura lui Raymond Chandler– le sporeste si mai mult intensitatea.

Ferdinand von Schirach s-a nascut in 1964 la München.
Dupa ce si-a facut studiile de drept la Bonn si Köln, s-a stabilit in 1994 la Berlin, unde activeaza ca avocat specializat in drept penal.
Von Schirach trece drept"avocatul celebritasilor" intrucat i-a reprezentat, printre alsii, pe spionul BND (Serviciul Secret Federal) Norbert Juretzko si apoi pe Günter Schabowski in asa-numitul proces al Biroului politic. De asemenea, a devenit cunoscut in urma cazului Liechtenstein (divulgarea situasiilor de evaziune fiscala din asa-numitele raiuri fara taxe), cand a depus plangere impotriva BND. A pledat in numele familiei actorului decedat Klaus Kinski, impotriva serviciului de protecsie a datelor de la Berlin, atunci cand acesta a aprobat publicarea fiselor medicale ale bolnavului.
Scroll upScroll down
      
"Schirach scrie intr-un stil simplu si clar, ca si cand niciodata nu ar fi facut nimic altceva decat sa scrie. Este un povestitor magnific." Der Spiegel
"Un debut minunat, captivant de la prima pagina, care mensine aceasta nota pana la final." Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung
"Autorul descrie in mod succint cateva crime cu care a avut de-a face, expunandu-le in intreaga lor complexitate, astfel incat cititorul ajunge sa resimta pana la sfarsitul povestii inselegere si chiar simpatie pentru criminal." Literarische Welt
"Crime este probabil cel mai senzasional debut al unui scriitor german in ultimii zece ani, este o capodopera absoluta." Literatur Magazin Live

Nr. de pagini: 192
Anul aparitiei: 2010
Titlul original: Verbrechen
Traducere din germana de: Gabriella Eftimie
Vezi și alte cărți: Crime

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1642 sec