Criminalistica. Elemente metodologice de investigare a infractiunilor. Editia a II-a, revazuta si adaugita

PRP: 85,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 70,55 lei
Diferență: 14,45 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare

DESCRIERE

   Lucrarea intitulata „Criminalistica. Elemente metodologice de investigare a infractiunilor”, editia a II-a, evidentiaza dorinta autorilor de a atrage atentia asupra importantei stiintei investigarilor penale in demersul dificil al aflarii adevarului.

 

   Este necesara existenta si perfectionarea continua a unui corp de specialisti juristi care sa sustina domeniul justitiei penale si, in special, sa-si utilizeze toata priceperea si experienta in combaterea raului social, totul incepand cu aflarea adevarului in procesul penal.

 

   Editia a II-a a acestei lucrari evidentiaza in continuare faptul ca aflarea adevarului in procesul penal este aproape imposibil de realizat fara a se apela la metodele tehnico-stiintifice, procedeele tactice si la regulile metodologice aplicate in investigarea criminalistica.

 

   Metodologia criminalistica utilizeaza toate metodele si mijloacele tehnico-stiintifice si procedeele tactice care apartin celorlalte ramuri ale stiintei Criminalisticii, Tehnica criminalistica si Tactica criminalistica, acestea interferandu-se in momentul investigarii propriu-zise a unei infractiuni, ceea ce demonstreaza ca este imposibil de efectuat o disociere intre elementele structurale ale acestei stiinte, a procesului penal, indiferent de faza sa ori de natura faptei investigate.

 

 

 

Cuprinsul lucrarii

 

   Cartea este structurata in 11 capitole, fiecare abordand o categorie specifica de infractiuni, precum omucideri, infractiuni patrimoniale, infractiuni din domeniul afacerilor, accidente de munca, accidente rutiere, trafic si consum ilicit de droguri, criminalitate organizata, coruptie, infractiuni informatice, terorism si trafic de persoane. Aceasta structura permite o abordare sistematica si cuprinzatoare a tematicii investigarii infractiunilor si ofera cititorilor metodele si tehnicile necesare pentru a intelege si aborda fiecare tip de infractiune in parte.

 

Puncte forte

 

   Cartea trateaza o gama larga de tipuri de infractiuni, acoperind diverse domenii precum criminalitatea organizata, coruptia si terorismul.

 

   Autorii subliniaza importanta utilizarii metodelor tehnico-stiintifice, procedeelor tactice si regulilor metodologice in investigarea criminalistica, evidentiind rolul crucial al acestor instrumente in aflarea adevarului in procesul penal.

 

Public tinta

 

   Publicul tinta al acestei carti include atat studentii la facultatile cu profil juridic, cat si juristii, investigatorii si politistii implicati in investigarea infractiunilor, precum si orice profesionisti interesati de metodele si tehnicile de investigare a infractiunilor.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0600 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.