Criminologie. Tratat

Preț: 155,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Abordarea criminalitatii este prerogativa dreptului penal, criminalisticii, dreptului procesual-penal, etc. Un loc aparte in studierea criminalitatii il ocupa criminologie ca si ramura a stiintei. Acest fapt se datoreaza utilizarii unui ansamblu de metode interdisciplinare, care ofera relevarea aspectului social-juridic al fenomenului criminalitatii si a metodelor de control social al acesteia.

 

Prima parte (partea generala – structurata in zece capitole) reuneste aspecte teoretico-practice privind criminologia in sistemul stiintelor, fenomenologia criminalitatii, cauzalitatea in criminologie, personalitatea infractorului, victima in criminologie, metodologia cercetarii criminologice, pronosticul criminologic, prevenirea criminalitatii, interactiunea autoritatilor publice in activitatea de prevenire a criminalitatii, contracararea criminalitatii – obiectivul prioritar al autoritatilor publice.

 

Partea a doua cuprinde abordarea criminologica a tipurilor de infractiuni, in calitate de criteriu fiind: sediul de incriminare (capitolul din Partea Speciala a Codului Penal al Republicii Moldova), forma de vinovatie, genul sau statutul faptuitorului sau alt criteriu specific (infractiunile privind inviolabilitatea si libertatea sexuala; criminalitatea organizata; criminalitatea economica; formele criminalitatii dupa genul faptuitorului; criminalitatea recidiva; criminalitatea minorilor; criminalitatea imprudenta; criminalitatea penitenciara; criminalitatea violenta).

 

Criminalitatea este investigata tinandu-se cont de starea, nivelul, dinamica dar si alti indicatori ai criminalitatii din Republica Moldova, explicand cauzele si conditiile criminalitatii per ansamblu sau a diverselor sale forme.

 

Scopul tratatului reprezinta diseminarea cunostintelor in domeniul criminologiei.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0951 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.