Cristi Danilet, Concurs de admitere la INM si Magistratura 2016. Proba 1 - Grile. Penal si Procesual penal

Cristi Danilet, Concurs de admitere la INM si Magistratura 2016. Proba 1 - Grile. Penal si Procesual penal
-20%
Preț: 43,92 lei
54,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 250
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Concurs de admitere la INM si Magistratura 2016. Proba 1
 
Profesii juridice
 
Facultatea de Drept ofera absolventilor posibilitatea de a-si desfasura ulterior activitatea ca magistrati, grefieri, avocati, consilieri juridici, notari publici, executori judecatoresti, consilieri de probatiune, lucratori de politie judiciara, practicieni in insolventa, consilieri de proprietatea intelectuala, cadre didactice etc. Cei care decid sa devina magistrati trebuie sa se asigure ca indeplinesc conditiile prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si sa sustina cu succes concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii (imediat dupa absolvire) sau concursul de admitere directa in magistratura (pentru cei cu minim 5 ani vechime in specialitate juridica), organizate potrivit regulamentelor aprobate de Consiliul Superior al Magistraturii.

Despre  concurs
Potrivit actualelor reglementari, concursul de admitere consta in sase probe: trei de concurs (verificarea cunostintelor juridice, verificarea rationamentului logic, interviul) si trei examinari ulterioare (verificarea conditiei de buna reputatie, examinarea medicala, verificarea aptitudinii psihologice).

Despre lucrare
Prezenta colectie de intrebari grila a fost alcatuita tinandu-se cont de propunerile privind tematica si bibliografia concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii si de admitere in magistratura, sesiunea septembrie-octombrie 2016, propuse de Institutul National al Magistraturii. Pentru concursul din acest an tematica corespunde in intregime noului Cod penal si noului Cod de procedura penala.

Din cuprins
- 860 teste grila penal si procesual penal
- tematica si bibliografia concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii si de admitere in magistratura, sesiunea septembrie-octombrie 2016
- Decizii ale Curtii Constitutionale de admitere a exceptiilor de neconstitutionalitate
- Decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate pentru dezlegarea unor chestiuni de drept
- Decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in solutionarea recursurilor in interesul legii
- 226 teste grila– Drept penal. Partea generala
- 149 teste grila– Drept penal. Partea speciala
- 307 teste grila– Drept procesual penal. Partea generala
- 178 teste grila– Drept procesual penal. Partea speciala

Puncte forte
- intrebari tip grila alcatuite intr-o modalitate complexa
- toate grilele sunt actualizate potrivit ultimelor modificari aduse prin Legea nr. 75/2016, Legea nr. 116/2016, precum si cu O. U. G. nr. 6/2016 si O. U. G. nr. 18/2016 
- este testat atat nivelul de cunoastere a noului Cod penal si a noului Cod de procedura penala, cat si rationamentul logic al candidatilor
- grilele de la fiecare materie sunt urmate de un tabel ce indica raspunsurile corecte cu trimitere la textul de lege incident

Disclaimer al autorului
„Desi ocup in prezent functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, nu fac parte din comisiile de admitere sau de alcatuire a subiectelor ori de rezolvare a contestatiilor. Prezenta lucrare reflecta exclusiv opinia mea cu privire la modul de alcatuire a intrebarilor tip grila de la concursurile din acest an”.

Despre autor
Cristi Danilet este Judecator si doctor in drept, participant la redactarea Comentariului la Principiile de la Bangalore privind conduita judiciara, formator INM– disciplina Etica si Deontologie judiciara.

Nr. de pagini: 250
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.