Cristina Vladutiu - Tratat de chirurgie. Volumul IV - Oftalmologie. Sub redactia - Irinel Popescu (Editia a II-a)

Cristina Vladutiu - Tratat de chirurgie. Volumul IV - Oftalmologie. Sub redactia - Irinel Popescu (Editia a II-a)
Preț: 140,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Anul publicării: 2013
Pagini: 560
Categoria: Chirurgie

DESCRIERE

Succesul editiei precedente (lrinel Popescu - sub redactia Tratat de Chirurgie, Editura Academiei Romane 2007-2009) ne-a determinat sa reinnoim eforturile de a prezenta celor interesati ultimele noutati in domeniul chirurgiei. Rezultatul este o noua editie, programata sa apara, la fel ca si cea precedenta, in mai mult volume pe parcursul urmatorilor ani.

Intervalul de 5 ani scurs intre cele doua editii este in acord cu ritmul in care acumularea noutati lor in medicina, obliga la un efort de sinteza.

Fata de editia precedenta, munca de coordonare a fost asumata de doi redactori reprezentand Centrele universitare din Bucuresti si Cluj-Napoca.

Au fost introduse doua volume noi, dedicate otorinolaringologiei si oftalmologiei, discipline chirurgi ale care au lipit din editiile precedente. Includerea lor in actuala editie acopera un gol care era resimtit.

Ca si in editiile precedente este sintetizata in primul rand experienta romaneasca, la care se adauga, desigur, noutatile aparute pe plan international, unele deja aplicate si la noi in tara, altele in curs de a fi introduse.

Intr-un domeniu dinamic si in permanenta schimbare, Tratatul se adreseaza medicilor rezidenti, aflati in plin proces de formare profesionala si, in egala masura si tinerilor specialisti, care doresc sa-si continue pregatirea din rezidentiat si sa ramana in contact cu ultimele noutati din domeniul disciplinei in care lucreaza. In plus, Tratatul de chirurgie va fi util tuturor colegilor care stiu ca in medicina trebuie sa inveti toata viata si ca procesul de informare profesionala nu se opreste niciodata.

In efortul pe care l-am intreprins am avut alaturi de noi pe multi dintre cei care au participat, in calitate de autori sau redactori de volum si la editia prececenta si carora le multumim pe aceasta cale.

Multumiri speciale se cuvin Editurii Academiei Romane si Domnului director general Dumitru Radu Popescu, pentru suportul si intelegerea pe care, la fel ca si la editia precedenta, ni le-a oferit cu multa generozitate.

Doamnei Doina Argesanu, colectivului tehnoredactional, pentru abnegatia si profesionalismul desavarsit. Lui Dan Cojocaru, a carui participare a asigurat continuitatea aspectului grafic.

Prof. dr. Irinel Popescu Prof. dr. Constantin Ciuce

Prefata:

Volumul de fata reprezinta parte integranta a tratatului romanesc de chirurgie, proiect de mare anvergura stiintifica si profe sionala, de o complexitate greu de anticipat si a carui reusita face cinste intregului corp al chirurgilor din Romania.

Abordarea patologiei chirurgicale oftalmologice, in limitele unor rigori prestabilite, a reprezentat un test dificil atat pentru coordonatorii acestui volum cat si pentru autorii diverselor capitole, test trecut succes de intreaga echipa. Constructia unui asemenea volum cu tinte specifice, absolut noi in literatura de specialitate nationala a reprezentat o provocare dificila si ambitioasa.

O alta provocare a fost constituirea colectivului de autori, reprezentativa pentru intreaga comunitate oftalmologica din Romania, combinatie de experienta si tinerete, de valoare si de entuziasm care in ansamblu a depasit riscurile potentiale generate de heterogenitatea prezentari lor, de interpretarea personala a unei probleme, de selectia bibliografiei. Rolul coordonatorilor acestui volum a constat in armonizarea informatiilor, astfel ca in final, cartea sa obtina atributul unui tot unitar logic si bine construit.


Acest volum abordeaza o componenta a patologiei oftalmologice inclusa sub termenul generic de patologie chirurgicala. Au fost analizate marea majoritate a bolilor oculare ce au in arsenalul terapeutic si o componenta chirurgicala. Fiecare capitol include o parte de evaluare diagnostica si o parte de prezentare a principiilor si mijloacelor terapeutice cu accent asupra indicatiilor chirurgicale, a interventiilor cele mai reprezentative, a evolutiei si a monitorizarii parcursului post-operator.

Autorii au utilizat informatiile cele mai consistente din literatura de specialitate la care au adaugat armonios si discret experienta personala. De un real ajutor pentru intelegerea rapida si corecta a textului este inserarea unei iconografii (schite si fotografii) reprezentative.


Cartea se adreseaza in primul rand medicilor rezidenti si medicilor specialisti tineri care doresc sa se dedice laturii chirurgicale a oftalmologiei; in al doilea rand acest volum poate fi de un real ajutor medicilor oftalmologi mai experimentati care vor gasi un material coerent, practic si reactualizat.

Multumim tuturor colegilor care au colaborat cu pricepere si responsabilitate, atribute esentiale in edificarea si finalizarea acestui proiect necesar si util oftalmologilor romani.

Ganduri de apreciere sunt indreptate spre coordonatorii acestui tratat national de patologie chirurgicala care ne-au incredintat aceasta misiune dificila si ne-au oferit suportul ori de cate ori a fost necesar.

Suntem recunoscatori echipei tehnice care a depus eforturi considerabile. Fara ajutorul ei, tiparirea acestei carti nu ar fi fost posibila.

Prof. Dr. Cristina VIadutiu Prof. Dr. Dorin Chiselita

Nr. de pagini: 560
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.123 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.