Cronica Papilor. Domniile papale de la Sf. Petru pana in prezent

Cronica Papilor. Domniile papale de la Sf. Petru pana in prezent
-20%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 248
Format: Ilustrat
Categoria: Religie
Preț: 60,00 lei
75,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

O lucrare de referinta unica, o lectura extrem de accesibila. Papii sint o parte esentiala a istoriei. In ultimii 2 000 de ani, putine locuri de pe pamint nu au fost influentate de papalitate sau supuse unor schimbari, in bine sau in rau, permanente sau temporare, de hotaririle si de decretele papilor sau chiar de prezenta lor.

Au existat 266 de papi si 39 de antipapi; 78 de papi si, surprinzator, 2 antipapi au fost canonizati;77 de papi au fost romani, 100 italieni, 14 francezi, 11 greci, 7 germani, 6 sirieni, 3 sicilieni, 2 sarzi, 2 spanioli, 2 africani si cite unul englez, olandez, portughez si polonez;22 de papi au fost calugari, 16 calugari mendicanti, 2 mireni si unul eremit;4 papi au abdicat, 5 au fost intemnitati, 4 au fost omoriti, unul, asasinat, unul, detronat.

La sfirsitul mileniului al II-lea, papalitatea pare sa fi inchis un cerc in calatoria sa de-a lungul vremii, si-a restrins rolul politic si si-a reintarit pozitia de lider spiritual. Cronica papilor este prima carte care sa prezinte, intr-o forma narativa, folosind tabele cronologice si alte diferite mijloace vizuale, toate domniile papale in ordine cronologica. Biografii ale tuturor celor 266 de papi, de la Sfintul petru la Benedict XVI, oferind o imagine de ansamblu a acestor personalitati fascinante - deopotriva pastori ai credintei, mari oameni de stat si mecenati ai artelor.

Cronologii succinte, adevarate ghiduri vizuale, privind durata si evenimentele importante din timpul pontificatului fiecarui papa. Fise biografice pentru fiecare papa, cuprinzand informatii-cheie, cum ar fi numele de nastere, activitatea anterioara alegerii in functie si despre familie. 317 ilustratii, dintre care 112 color, incluzand portrete si busturi ale papilor, comori de arta de la Vatican si harti detailate.

Nr. de pagini: 248
Anul aparitiei: 2007

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1740 sec