Cucamonga (Iulian Tanase)
16,58 lei
19,50 lei (-14,97%)

Cucamonga (Iulian Tanase)

Cucamonga (Iulian Tanase)
-15%
Categoria: Poezie
Preț: 16,58 lei
19,50 lei (-14,97%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cucamonga este o carte de avangarda, experimentala, care cuprinde texte din zonele poeziei, prozei si filozofiei. Cele cinci capitole ale cartii sint urmatoarele:

1) Best Sailor. Este un poem in proza, polemic si critic la adresa societatii de consum si a pietei de carte dominate de bestselleruri. Armatura fiecaruia dintre cele sapte capitole ale acestui poem este alcatuita din scurte descrieri ale cartilor prezente in topurile de vinzari din Statele Unite ale Americii, topuri publicate in revista The New York Times Book Review (nr. 11 din 24 martie 2008). Unul dintre personajele cele mai sonore care apar in acest text este Barack Obama.
Best Sailor este probabil singurul poem din lume cu bibliografie (lista cuprinde in jur de 100 de carti).

2) 19 povesti despre orice. Este un capitol care cuprinde 19 poeme scrise in registre diferite, fiecare fiind despre ceva anume: Despre visele unora platite de altii; Despre importanta ficusilor in viata calatorilor; Despre pasarea care isi ia zborul din om; Despre pescuitul alternativ; Despre cum se pleaca in luna de miere; Despre cum ajunge privirea sa vada; Despre orbirea vorbirii; Despre pompierul care isi incendia tigarile; Despre rolul menghinei in deprinderea tehnicii zborului; Despre legile rescrise ale ospitalitatii termodinamice; Despre calatoria pamintului in jurul omului; Despre morti numai de bine; Despre teorema pescarusului cu cap de lup; Despre fatalitatea de a urmari stirile la televizor; Despre anatomia valurilor; Despre garderoba incandescenta a lui Dumnezeu; Despre continutul de metal al picioarelor; Despre lumina care ne calca pe urme; Despre categoriile aristotelice ale liniei orizontului. Ultimele cinci poeme-povesti au la baza cite o ipoteza stiintifica si sint scrise intr-o maniera inovatoare.

3) Iubita mea vitrega si 4) Unul dintre domnisoara W si doamna Kuttare sint doua poeme in proza, cu personaje si intimplari stranii. (Aceste poeme sint reluari din carti mai vechi, aparute in urma cu 8-9 ani.)

5) Demonadologia este o lucrare de filozofie, o scurta introducere in metafizica raului, alcatuita din 90 de paragrafe, care parodiaza Monadologia, celebrul tratat de metafizica al lui G. W. Leibniz. Monadei leibniziene i-a fost aici substituita demonada, in locul lui Dumnezeu apare Demonezeu, iar cea mai buna dintre lumile posibile a fost inlocuita de cea mai rea dintre lumile posibile. Desi trateaza despre principiile care stau la baza raului din lume, Demonadologia se incheie intr-o nota optimista, cu happy-end.Anul aparitiei: 2011
Numar de pagini: 114

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1894 sec