Cultul divin si imaginea. Teologia si functia liturgica a Icoanei

Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 404
Format: 16.5x23.5 cm
Categoria: Religie

DESCRIERE

Cartea autorului Bogdan Botezatu „Cultul divin si imaginea. Teologia si functia liturgica a Icoanei" de la editura ANDREIANA

Frumusetea si unicitatea Ortodoxiei este data de fericita imbinare dintre cult, arta, istorie si spiritualitate care sunt contopite intr-un tot armonios. Toate aceste elemente componente nu joaca prin sine un rol propriu, ci ele au menirea ca impreuna sa descopere prezenta nevazuta a lui Hristos din Biserica. Astfel, icoana si cantarea, inceteaza de a mai fi arte in sensul unei autoafirmari, ci teofanii care vorbesc despre universul transfigurat al vietii viitoare de care omul se poate impartasi inca din lumea acesta.
Lucrarea este rodul incontestabil al unei munci stiintifice asidue, al unei vocatii si preocupari teologice remarcabile. Meritul autorului este acela de a fi incercat o analiza interdisciplinara a semnificatiei teologice a icoanei si a rolului ei in cultul Bisericii Ortodoxe. Autorul ne pune in fata o lucrare de Teologie liturgica si arta crestina, in care studiul icoanei este facut prin coroborarea informatiilor oferite de Mistica liturgica, Teologia dogmatica, de Istoria bisericeasca si de Teologia Patristica.
Lucrarea atesta forta de sinteza si maturitatea teologica, capacitatea de a fructifica lecturi extinse si temeinice din Sfintii Parinti si teologii contemporani, dar si avantul tineresc si pasiunea autorului pentru traditia ortodoxa.

Dr. Laurentiu Streza,

Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului


ISBN: 978-606-8106-83-0

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Religie

Created in 0.0851 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.