Cultura Civica. Manual pentru Scoala de Arte si Meserii (cl. a IX-a)

Cultura Civica. Manual pentru Scoala de Arte si Meserii (cl. a IX-a)
-20%
Preț: 10,40 lei
13,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 128
Categoria: Altele

DESCRIERE

Prezentare:

Manual aprobat prin Ordinul nr. 3886/24. 05. 2004.
Lucrarea trateaza foarte bine din punct de vedere stiintific si didactic problemele referitoare la cultura civica si antreprenoriala, fiind structurata in trei capitole.
In primul capitol, autorii si-au propus sa evidentieze raportul dintre individ si societatea democratica, accentuandu-se asupra necesitatii formarii competentelor cetatenesti, pentru a se asigura astfel integrarea individului in societate fara eforturi prea mari.
In capitolul al doilea s-a pus accentul pe cunoasterea institutiilor si practicilor democratice din tara noastra precum si pe intelegerea sistemului de relatii intre institutii, avand la baza valorile si principiile democratice.
Capitolul al treilea, referitor la individul-consumator si intreprinzator, avand drept suport conceptele: munca si profesie, consumator si intreprinzator, isi propune sa dezvolte la elevi valori si atitudini pentru un consumator rational, respectiv un intreprinzator de succes.
Continuturile prezentate, comentate si aplicate in manual, ofera experiente de invatare adecvate nivelului de dezvoltare intelectuala si sociala a elevilor, fiind justificate de nevoia de a aprofunda problematica specifica disciplinei, prin luarea in considerare si dezvoltarea in mod echilibrat a celor patru dimensiuni esentiale ale culturii civice si antreprenoriale: dimensiunea informativa, normativa, interogativ-reflexiva si cea pragmatica.

Detaliile cartii:

* Autor: Cristian Mateiciuc, Simona Badea, Roxana Ureche, Nicoleta Singureanu, Adriana Jarcau
* Editura: SIGMA
* Anul aparitiei: 2004
* Pagini continute: 128

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.074 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.