Cum mi-am exorcizat dragostea vietii

Cum mi-am exorcizat dragostea vietii
-15%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Literatura
Preț: 20,40 lei
24,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ligia Jarda despre iubirile Lisei Gradinaru

 
Romanul semnat de Ligia Jarda intr-un Montreal ploios si mohorat nu are nici o legatura cu Montrealul. intimplarile care compun subiectul s-au petrecut intr-un oras din Transilvania si, episodic, in Elvetia. De formula autobiografica, romanul este sustinut de povestea unei femei, Lisa Gradinaru, care , ajunsa la jumatatea vietii, traieste o criza. incercand sa iasa din depresie, apeleaza la un psiholog si la un exorcist care, pentru a formula un diagnostic, au nevoie sa afle mai multe despre pacienta lor. Sunt provocate astfel rememorari ale unui trecut apropiat in care sunt cautate acele experiente traumatizante.

Rememorarea devine, astfel, un act pregatitor deoarece, povestita, experienta este adusa din sensibil in inteligibil si, efect livresc, inscrisa intr-un model cunoscut, eminescian. Modelul este recunoscut chiar de Lisa : ,,si daca tu ai fost Luceafarul meu, eu am ramas cu Catalin... ,,

Povestea Lisei Gradinaru este povestea unei iubiri partajate intre un Catalin, alias D., mereu aproape, si un Luceafar, alias David, mereu departe. Eminescian, povestea se incheie in dauna celui de departe. Ineditul situatiei, si nota de originalitate a romanului, tine de deplasarea  interesului catre drama personajului feminin.

Ligia Jarda este, fara indoiala, o buna povestitoare care stapaneste regulile de constructie a unui roman. Este, de asemenea, o buna observatoare a vietii, poate datorita faptului ca distanta - nu numai in acceptie spatiala, ci si temporala - ii permite sa imprumute privirea soimului in locul celei a iepurelui.

Silviu Angelescu 


Format: 140x205, 232 pagini
Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura

Created in 0.1715 sec