Curiozitati mari pentru scolari mici. Optional pentru clasa III-a

Curiozitati mari pentru scolari mici. Optional pentru clasa III-a
-15%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Altele
Preț: 8,50 lei
10,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Avizat I.S.J. Suceava.
De la cele mai fragede varste elevii trebuie sa cunoasca , sa iubeasca si sa ocroteasca natura. Ei trebuie sa stie ca natura este un organism viu, ale caror componente sunt intr-o stransa unitate si interconditionare.
Caracteristicile dezvoltarii psihice a scolarului mic impun ca in continutul obiectului stiinte sa fie integrate cunostinte din domenii variate: biologie, geografie, igiena, fizica, chimie, dar ,de ce nu si de limba si literatura. Astfel, ei se pregatesc pentru studierea sistematica a acestor cunostinte in clasele urmatoare, in cadrul unor discipline de invatamant de sine statatoare.
Acest optional se adreseaza elevilor care vor sa-si imbogateasca acele cunostinte de cultura generala. Este o disciplina interesanta, care isi propune sa faca apel la mai multe alte discipline de studiu specifice scolarilor de clasa a III- a, precum ar fi:
- limba si literatura romana-prin prezentarea unor opere literare in care sunt descrise animale;
- prin realizarea unor mici creatii artistice (versuri create de elevi, care ilustreaza unele animale);
- stiinte-prin studierea acelor notiuni care vizeaza: speciile de animale existente, alcatuirea corpului unui animal, medii de viata specifice animalelor, moduri de deplasare, hranire, inmultire;
- ab. practice-prin realizarea unor colaje cu animale folosind diverse tehnici de lucru (lucrari din fire de ata, hartie mototolita, ruperea libera a hartiei, puzzle);
- ed. muzicala - prin invatarea unor piese muzicale care vorbesc despre animale.
Scopul este de a-i deprinde pe copii sa descopere prin efort intelectual propriu ceea ce este spectaculos, curios in modul de viata si comportamentul animalelor. Efortul depus va fi accentuat in conditii de dialog, de indrumare
directa, de incurajare. Discutiile vor fi dominate de dialog cu copiii si intre copii, de spiritul de cooperare al acestora in cadrul grupelor de lucru .
Noile achizitii se vor baza pe cele dobandite in cadrul altor discipline studiate (lb. si literatura romana, stiinte). Elementele de noutate vor fi descoperite prin studierea unor materiale de specialitate (reviste 'Terra' si Arborele lumii', mici enciclopedii pentru copii, cartea 'Sinteze de cultura generala', cat si prin vizionarea unor materiale cu ajutorul calculatorului ).
Portofoliul elevilor va cuprinde fise cu acele curiozitati din viata animalelor, precum si micile lor creatii in versuri.


Anul aparitiei:  2009
Nr.pagini: 42

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1431 sec