CURS DE DREPT SUCCESORAL – 2008

CURS DE DREPT SUCCESORAL – 2008
-10%
Autor:
Anul publicării: 2008
Pagini: 368
Format: A5 - 14,5x20
Categoria: Carti diverse
Preț: 28,80 lei
32,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

CURS DE DREPT SUCCESORAL – 2008 - Ioan POPA.

Semnată de distinsul Prof. Ioan Popa, lucrarea constituie un veritabil "instrument de lucru", prezentând un interes deosebit prin însăşi importanţa materiei tratate.

Rigoarea stilului pragmatic ascunde, de fapt, un curs extrem de facil, astfel încât parcurgerea lui devine o simplă formalitate.

Cu un conţinut dens, structurat pe un număr restrâns de pagini tocmai pentru a-i asigura echilibrul necesar, Curs de Drept Succesoral este racordat, în linii generale, la dreptul succesoral european, în special cel francez, ştiut fiind că poate, Codul Civil Francez este cel mai dinamic Cod Civil din Europa, cu modificări esenţiale în materia dreptului succesoral efectuate chiar în 2006.

În paginile acestei lucrări, autorul propune, de lege ferenda, câteva modificări ale Codului Civil Român, în materia succesiunilor în speranţa că acestea vor constitui pentru specialiştii care se ocupă în special de noul Cod Civil al României, un ajutor real, în sensul reformării atât de necesare a materiei succesiunilor.

Nivelul ştiinţific ridicat şi punctualitatea cu care sunt tratate problematicile ridicate de regimul succesoral, fac din această lucrare un instrument fundamental de studiu atât pentru studenţi cât şi pentru practicienii dreptului, găsind aici un punct de plecare în soluţionarea diferitelor probleme cu care se confruntă în profesia lor.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1954 sec