CURS DE FIZICA STATISTICA SI TEORIA CUANTELOR

CURS DE FIZICA STATISTICA SI TEORIA CUANTELOR
-25%
Preț: 12,68 lei
16,90 lei (-24,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-684-319-X
Editura:
Anul publicării: 2000
Pagini: 336
Categoria: Cursuri

DESCRIERE

Descriere:

Prezenta editie este in fapt o restituire a unui excelent tratat universitar scris de cel mai stralucit profesor de fizica teoretica al tarii, intr-o perioada fecunda a carierei sale. Serban Titeica (1908-1985) a fost profesor de fizica teoretica la Universitatea din Bucuresti intre 1948 si 1981. Fiu al ilustrului matematician Gheorghe Titeica (1871-1939), Serban Titeica a facut studii stralucite la Universitatea din Bucuresti, obtinand in 1929 licenta in stiintele fizico-chimice si licenta in stiintele matematice. In paralel, a urmat cursurile Conservatorului din Bucuresti. Intre 1930 si 1934, a fost doctorand la Universitatea din Leipzig, in cadrul departamentului de matematica-stiinte ale naturii al Facultatii filosofice. A pregatit teza de doctorat sub conducerea profesorului Werner Heisenberg (1901-1976), descoperitorul mecanicii cuantice si laureat al Premiului Nobel pentru Fizica in anul 1932. Ca o recunoastere a valorii operei sale stiintifice, tratand cu egala profunzime subiecte foarte variate, in anul 1955 a fost ales membru al Academiei Romane.
Un rol aparte in predarea fizicii teoretice l-a avut Cursul de fizica statistica si teoria cuantelor, litografiat in 1951 la Universitatea din Bucuresti. El abordeaza trei capitole fundamentale ale fizicii, dezvoltate in intervalul 1860-1925, care au premers mecanicii cuantice si au facut posibila descoperirea ei. O astfel de intelegere, proprie fizicienilor care au fondat mecanica cuantica si au initiat marile ei aplicatii, merita transmisa noilor generatii, mai ales in perspectiva unor evolutii actuale, atat experimentale, cat si teoretice. Fara indoiala, cursul lui Serban Titeica realizeaza acest deziderat, fiind un punct de start care nu poate fi depasit usor.
Cuprins: Radiatia termica; Mecanica statistica si introducere in teoria cuantica veche; Teoria cuantica veche; Anexe(Max von Laue: O demonstratie relativista pentru legea de deplasare a lui Wien; Serban Titeica: Principiul al III-lea al termodinamicii si mecanica statistica; Hermann Haken, Hans Christoph Wolf: Structura sistemului periodic. Starile fundamentale ale elementelor).

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cursuri - Cele mai vândute cărți

Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.