Cuvinte ascetice si epistole. Volumul 1 de Macarie sf. Eghipteanul

Cuvinte ascetice si epistole. Volumul 1 de Macarie sf. Eghipteanul
-10%
Preț: 43,20 lei
48,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 400
Categoria: Religie

DESCRIERE

Traditia crestina ii atribuie Sfantului Macarie Egipteanul numeroase scrieri duhovnicesti. O parte dintre acestea, cele 64 de „Cuvinte ascetice si epistole” sunt cunoscute drept Colectia I. Volumul de fata cuprinde traducerea primelor 20 dintre ele, realizata de Laura Enache, cu un studiu introductiv de pr. Catalin Palimaru. Editia de fata, prima traducere integrala in limba romana, a fost ingrijita de pr. Dragos Bahrim si a fost realizata dupa ultima editie critica, publicata in 2015 la Moscova si Sfantul Munte Athos de Alexei Dunaev si Vincent Desprez.

„Prin trei lucruri rodesc folosul si prin trei moduri primesc zidire si castig cei ce cerceteaza riguros crestinismul, si se straduiesc sa cunoasca voia desavarsita a lui Dumnezeu, si isi dau toata silinta si osteneala si nevointa pentru desavarsirea cuvintelor Domnului in credinta si nadejdea scopului, nazuind sa-l implineasca prin nevointa multa si sa ajunga la odihna aceea, iar, prin credinta si harul lui Hristos, sarguindu-se sa ajunga la implinirea virtutilor, fiindca cuvintele Domnului si ale Apostolilor indeamna in orice chip la desavarsire.

Cel dintai: socotesc, ca niste robi credinciosi, Sfintele Scripturi si cuvintele Domnului adevarate, ca fiind ale lui Dumnezeu. Al doilea: privind spre scopul desavarsit al crestinismului se silesc sa se faca viteji si curajosi cu fiecare zi pentru inaltimea chemarii, avand fara preget osteneala, si alergarea, si nevointa neincetata si neintrerupta, grabind spre fericita nadejde a dragostei si desavarsirii, nedandu-si lor odihna cu lenevire din pricina inaltimii scopului. Al treilea: avand inaintea ochilor scopul desavarsirii, cred cuvintelor Domnului ca adevarate, anume ca cel ce vine sa slujeasca Domnului trebuie sa ajunga la masurile nepatimirii si libertatii. Fiindca la acea fericire a vredniciei indeamna Domnul si acolo ii cheama pe cei ce ii urmeaza Lui, zicand: Fiti desavarsiti precum si Tatal vostru cel ceresc (Mt. 5, 48), invatand sa fie intru noi toata curatia pe care sufletul a dobandit-o prin dupa chipul si asemanarea (Fc. 1, 26) zidita in noi la inceput, care si acum se lucreaza in sufletul credincios prin energia Duhului, potrivit cu ceea ce s-a spus: Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule, si Duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele (Ps. 50, 12).

Sf. Macarie Egipteanul, Cuvantul 1, 13, 2-3

Nr. de pagini: 400
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.083 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.