Cuvintele Fratilor Grimm
36,86 lei
44,95 lei (-18%)

Cuvintele Fratilor Grimm

Cuvintele Fratilor Grimm
-18%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Proza Diversa
Preț: 36,86 lei
44,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Traducere din limba germana si note de Alexandru Al. Sahighian
 
Premiul Nobel pentru Literatura 1999
 
Cuvintele Fratilor Grimm (2010), cel de-al treilea volum de memorii al lui Gunter Grass, foloseste drept pretext cuvintele propuse de Jacob si Wilhelm Grimm in Dictionarul limbii germane pentru a se intoarce in timp si a rememora diverse episoade din viata celor doi frati, dar si din trecutul autorului insusi. Cind sobra, cind hitra, presarata cu digresiuni intortocheate, jocuri de cuvinte sclipitoare si turnuri de fraza ingenioase, naratiunea urmareste viata atit de celebrilor Frati Grimm, ale caror povesti sint cunoscute astazi pina in cele mai indepartate colturi ale lumii– ne sint dezvaluite firile si aspiratiile lor diferite, li se confera substanta, iar cititorii ajung sa-i vada aievea, ca pe doi oameni in carne si oase. Dictionarul limbii germane, publicat intre anii 1852 si 1960 in treizeci si doua de volume, inceput de Jacob si Wilhelm Grimm la propunerea editorilor Karl Reimer si Salomon Hirzel si continuat de numerosi colaboratori, devine astfel nu doar o insiruire monotona de cuvinte, ci si o tesatura vie de vocabule vechi si noi, folosite inca sau date uitarii, in care se impletesc soaptele, ezitarile, stradaniile, revoltele, slabiciunile si bucuriile celor doi frati.
 
„Legatura mea cu Wilhelm si Jacob Grimm merge departe in trecut. Am crescut cu basmele lor. Maica-mea m-a luat de mina si m-a dus cu ea la Danzig sa vad o piesa de teatru, o adaptare dupa Tom Degetel. Apoi, mai tirziu, cind m-am maturizat, Fratii Grimm mi-au influentat opera. Asa se face ca Tom Degetel traieste in Oskar Matzerath din Toba de tinichea. Cuvintele Fratilor Grimm va marca, fara indoiala, sfirsitul scrierilor mele autobiografice.” (Gunter Grass)
 
„Cuvintele Fratilor Grimm este un omagiu adus Fratilor Grimm si Dictionarului limbii germane pe care au inceput sa-l scrie la inceputul secolului al XIX-lea, sapind totodata si in trecutul politic al lui Grass. Volumul de memorii ii urmeaza controversatului Decojind ceapa (2006), in care laureatul Premiului Nobel pentru Literatura dezvaluia ca la saptesprezece ani s-a inrolat in Waffen-SS.” (The Guardian)

Nr. de pagini: 376
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

15,50 lei
18,90 lei (-17,99%)
18,13 lei
22,11 lei (-18%)
5,60 lei
8,00 lei (-30%)
35,22 lei
42,95 lei (-18%)
18,13 lei
22,11 lei (-18%)
Created in 0.1995 sec