Dan Gogleaza, Viata ca autosugestie

Dan Gogleaza, Viata ca autosugestie
-18%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Proza diversa
Preț: 26,24 lei
32,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Dan Gogleaza are vocatia esentei, iar lucrarea pe care ne-o propune este un excelent exercitiu de cautare a acesteia. Un obiectiv ambitios, care are nevoie de concepte puternice, lipsite de ambiguitate si perfect articulate. Aparent, notiunea de„autosugestie“ nu pare a intruni aceste trasaturi, deoarece perceptia cotidiana ii deviaza semnificatia in zona proxima celei de„autoamagire“. Cu toate acestea, Dan Gogleaza ne ofera un veritabil spectacol ideatic dezvoltat in jurul conceptului de autosugestie, pe care il innobileaza, caruia ii descopera fundamentele si pe care il trece cu ingeniozitate argumentativa prin intersectarile posibile ale vietii umane cu mediul ei existential. Viata ca autosugestie este o carte profunda care, paradoxal, se citeste usor, deoarece cititorul se regaseste spontan in argumentatiile si exemplele cu care autorul, un psihoterapeut cu experienta, il invaluie pagina cu pagina. (Conf. dr. Marian Vasile Popa, Universitatea din Bucuresti)

Cartea lui Dan Gogleaza este o autoexprimare, o biografie introspectiva indirecta, o ilustrare a strategiilor interactiunii si cuceririi pozitiilor de viata, o reflectie asupra rolului pe care-l are cuvantul in structurile psihice ca suport autoreferential. E cantarea Cuvantului care vindeca. Reflectand asupra monologului ca mod de construire a universului lumii omului, de obtinere a identitatii si cunoasterii de sine, el ne prezinta in fond spirala ascendenta a propriei evolutii, de la tanarul plecat din Mandrestii Vrancei pana la psihoterapeutul vizitat de cautatorii de sens (din vestul sau din estul Europei) si la filozoful capabil sa-si conceptualizeze trairile. E cartea unei autoprofetii implinite si a acceptarii originii. (Prof. dr. Adrian Neculau, Universitatea„Al. I. Cuza“ din Iasi)

Viata ca autosugestie este o confruntare cu adevarul demitizat despre noi insine, o descriere a psihologiei autocreatiei sinelui si o acceptare a fundamentului neurobiologic decisiv. Dan Gogleaza ne propune autocunoasterea introspectiva intr-un mod sugestiv, tipic psihoterapeutului care este. Cercul se strange tot mai mult in jurul temei tratate, el reuseste sa exprime curajos si documentat ceea ce ganditorii din domeniu accepta, mai degraba tacit, de oarece vreme. O carte care revizuieste si ofera solutii este recomandabila oricui. (Prof. dr. Liviu Antonesei, Universitatea„Al. I. Cuza“ din Iasi)


Nr. de pagini: 436
Anul aparitiei: 2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1449 sec