Dansatoarea de Kabuki - Sawako Ariyoshi

Dansatoarea de Kabuki - Sawako Ariyoshi
-18%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Non-fiction
Preț: 36,90 lei
45,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Stralucita scriitoare a Japoniei postbelice, Sawako Ariyoshi reinvie povestea adevarata a dansatoarei Okuni din Izumo, creatoarea teatrului Kabuki.

In Japonia secolului al XVI-lea, sa fii kabuki („destrabalata“) insemna sa sfidezi conventiile, sa imbratisezi noul (si moda„barbara“ adusa de occidentali). Asa i se va spune si lui Okuni, fata de la tara al carei viitor nu prevedea nimic spectaculos, dar care isi afla vocatia in dans. Dansul o va purta spre Kyoto si Edo, dansul ii va deschide drumul spre inima barbatilor, spre palatele samurailor si ale concubinelor imperiale. Insa pe frumoasa Okuni nu o atrage stralucirea aristocratiei. Pentru ea, arta spectacolului se imbogateste in strada, unde viata freamata neingradita. Aici, in fata oamenilor de rand, printre jongleri, muzicanti si femei usoare, daruieste tot ce are mai bun, aici prind viata, din iubirile, dezamagirile si sperantele artistilor, personajele pe care le interpreteaza, aici ia nastere teatrul Kabuki, arta inovatoare ce rupe legatura cu rigidul No. Imbinand ritmurile dansurilor sacre din templele nipone cu muzica vie cantata de oamenii de rand, care isi exprima neingradit pasiunile, Okuni devine prima dansatoare de Kabuki.
Intr-un roman emotionant– in acelasi timp poveste de dragoste si evocare a unei epoci glorioase si sangeroase din istoria Tarii Soarelui Rasare–, Sawako Ariyoshi reuseste, in Dansatoarea de Kabuki, sa dea viata unei figuri legendare a Japoniei.Numar pagini: 600
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1008 sec