De ce scandalizeaza crestinismul

De ce scandalizeaza crestinismul
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Religie
Preț: 22,32 lei
27,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In primul rand, prin scopul pe care si-l propune, o adevarata istorie a contraculturalitatii crestine, De ce scandalizeaza crestinismul are nume roase detalii sociale, culturale, lingvistice si istorice specifice unei societati occidentale dezvoltate.

Jean-Pierre Denis, poet, intelectual angajat, eseist, director al revistei pariziene La vie, propune un eseu bogat si erudit, avand drept nucleu o convingere: noua contracultura este crestinismul ce inlocuieste vechea contracultura a secolului XX, cea a liberalismului
libertar si permisiv. Eseul lui, o reala istorie a crestinismului in ipostaza de contracultura, este orientat, la toate nivelurile analizei, spre lumea contemporana; omul, cu toate chipurile sale, economic, politic, spiritual, istoric, este redefinit in termenii unei eruditii specifice intelectualului de inalt nivel.

Cine este acest"crestin contracultural"? Cum se raporteaza el la societatea moderna? Care sunt imaginile moderne ale crestinismului ce se prezinta ca o schimbare de paradigma, in sensul unei contraculturalitati asumate?

Jean-Pierre Denis, cu simtul detaliului si cu putere de convingere, reformuleaza cronica
crestina a societatii contemporane.


Numar pagini: 408
Anul aparitiei: aprilie 2012

REVIEW-URI

Rating general
5
1 review
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
De ce scandalizeaza crestinismul
Created in 0.1793 sec