De la cunoasterea elevului la evaluarea competentelor sale. Clasa pregatitoare

De la cunoasterea elevului la evaluarea competentelor sale. Clasa pregatitoare
-25%
Anul publicării: 2012
Preț: 11,25 lei
15,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

"Fiecare copil pe care il instruim este un om pe care il castigam."
Victor Hugo

Caietul cadrului didactic pentru clasa pregatitoare este un instrument care ofera profesionistului de la catedra un spatiu de lucru eficient si usor de folosit care acopera diferite componente ale a activiitatii didactice: legislatie, curriculum, activitate metodica si formare continua, activitatii extrascolare, proiecte, activitati cu parintii, evaluare initiala, continua si finala.
Evaluarea elevilor respecta structura din Raportul de evaluare a dezvoltarii fizice, socio-emotionale, cognitive, a limbajului si a comunicarii, precum si a capacitatilor si atitudinilor de invatare la finalul clasei pregatitoare, conform O.M.E.C.T.S.
Pornind de la fisa de cunoastere individuala a elevului printr-o evaluare continua si sistematica se va urmari orientarea si optimizarea procesului educativ, centrat pe elev pe tot parcursul anului scolar stabilind totodata progresul acestuia, dand posibilitatea cadrului didactic de a regla si a particulariza interventia in procesul de dezvoltare a elevului.
Pentru evaluarea initiala si cele de la sfarsitul fiecarui semestru, am stabilit o scala de masurare mai larga care sa ii ofere cadrului didactic informatii relevante despre copil si parcursul educational al acestuia. De asemenea, consemnarile vor constitui o baza pentru completarea la sfarsitul anului scolar a Raportului de evaluare a dezvoltarii fizice, socio-emotionale, cognitive, a limbajului si a comunicarii, precum si a capacitatilor si atitudinilor de invatare la finalul clasei pregatitoare.
Pentru o evaluare cat mai exacta, cadrul didactic va putea monitoriza activitatea elevului utilizand: observarea sistematica, metoda biografica, convorbirea cu parintii, analiza produselor activitatii elevilor realizate pe tot parcursul anului scolar, observatiile consilierului psiho-pedagog etc.
Ne dorim ca lucrarea sa fie un instrument util pentru colegii nostri.
Autoarele

Nr. de pagini : 128
Anul aparitiei : 2012
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
de la cunoasterea elevului la ev comp sale

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1542 sec