De pe bancile scolii in inchisorile comuniste

De pe bancile scolii in inchisorile comuniste
-20%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 20,80 lei
26,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

De pe bancile scolii in inchisorile comuniste de Lacramioara Stoenescu. Stiam din copilarie despre existenta unui grup anticomunist in orasul natal, dar nu am banuit niciodata ca, in paralel cu organizatiile UTM, au activat in tara peste treizeci de grupari considerate de Securitate subversive.

Atunci, nu m-am gandit ca le voi descoperi si ca voi scrie despre acesti tineri curajosi, care au sfidat un sistem nedrept, in scopul implinirii unor idealuri inalte.

Lacramioara Stoenescu

 

Atunci cand mai sunt unii care vorbesc despre pasivitatea romanilor in anii dictaturii comuniste, este bine sa stim ca nu toata lumea a plecat capul, ca au existat atatea forme de rezistenta care au creat adevarate cosmaruri pentru un regim detestat, pe drept cuvant considerat ca antipatriotic, antidemocratic si inuman. Un regim al terorii si al minciunii. Cartea Lacramioarei Stoenescu este deopotriva o recuperare a memoriei si un act de justitie morala pentru acei tineri care, sperand cu disperare, au sfidat domnia Raului. Cand totul parea pierdut, ei s-au obstinat sa nu capituleze. Au platit cu ani grei de temnita, cu persecutii oribile pentru curajul verticalitatii. Ar fi necesar ca aceasta carte, onesta, profunda, pasionanta si tulburatoare, sa fie citita de cat mai multi tineri, elevi si studenti, ca un argument pentru demnitate si un antidot impotriva lasitatii, cinismului si conformismului servil.

Vladimir Tismaneanu

 

LACRAMIOARA STOENESCU (n. 22 februarie 1942 la Giurgiu) a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii din Bucuresti in 1969. A fost profesoara la Colegiul„Cantemir-Voda“ din Bucuresti.

Debuteaza in 2007, la Curtea Veche Publishing, cu volumul memorialistic Copii— dusmani ai poporului.

Este autoarea unor scenarii radiofonice dupa cartea Copii— dusmani ai poporului: Am fost dusman al poporului si Un om nevinovat. De asemenea, a scris scenariile Deportati in Siberia si De o parte si de alta a Prutului, dupa cartea Exercitii de memorie, o paranteza trista a istoriei de acad. Gleb Dragan.

Colaboreaza la Romania Libera, suplimentul Aldine, cu interviuri luate unor fosti detinuti politici, interviuri reluate in volumul de fata.

Are in lucru numeroase proiecte legate de tema inchisorilor comuniste si a memoriei recente.Anul aparitiei:   2010
Numar pagini: 272
 Format: 13× 20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.3437 sec