Deania neagra (Alexandru Petria)

Deania neagra (Alexandru Petria)
-15%
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza diversa
Preț: 20,40 lei
24,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

“O carte pe care am citit-o„dintr-o bucata” si pe care am recitit-o imediat, dar tot am ramas sur ma soif– mi-ar fi placut sa fie macar de doua-trei ori mai voluminoasa! Prin ce m-a cucerit? Prin micile„povesti” atroce, gingase sau gingas-atroce, citeodata chiar„crude si insolite”, prin caracterele excelent schitate in doua trei pagini, prin calitatea stilului, excelent adaptat de autor micilor spatii explorate. Nu ma indoiesc ca voi deschide adesea aceasta„caseta de bijuterii”, pentru a revedea un inel, o agrafa, un colier. Si, de buna seama, as fi foarte bucuros daca autorul ar recidiva cit de repede.”

(Liviu Antonesei)

“Cine spune ca, in tara lui Caragiale (I.L.), marea literatura nu se poate naste din teme„marunte”? Instantaneele in proza ale lui Alexandru Petria surprind o lume la intersectia fabulosului nebanuit cu pitorescul jegos, cartografiind universul in continua schimbare, aproape volatil, al contemporaneitatii marunte. Scriitorul reuseste aceasta performanta cu cinism narativ bine stapanit, cu tandrete, chiar… dar una deloc lipsita de cruzime. Bine ati venit intr-o cusca a maimutelor actualizata in Deania neagra!”

(Dan-Silviu Boerescu)

“Prozele scurte ale lui Alexandru Petria sunt pline de surprize– ca, de pilda, fantezia personajului Todoran, care, dupa un act sexual familiar si fara magie, viseaza deodata ca are umerii si bratele acoperite de porumbei. O alta lume nevazuta, uneori sinistra, alteori de vis, este ceea ce ofera autorul inauntrul trairilor tuturor personajelor, declarate– si cunoscute– in mod intentionat mediocre, tocmai pentru a ni se arata ca, de fapt, sunt misterioase. Cel mai misterios ramane autorul insusi. Dupa un asalt anecdotal si imaginar unanim foarte bine scris, ne ramane inca necunoscut, dar dator sa ni se desfasoare in narative mai lungi. Sunt extrem de curios sa continui sa-l citesc.”Anul aparitiei: 2011
Numar de pagini: 158

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1585 sec